Husqvarna Automower® vs Rotorklippare

Robotgräsklippare , Gräsklippare

Automower® vs Rotorklippare har blivit en allt vanligare fråga hos våra professionella kunder. Husqvarna har under 3 månader genomfört ett test på en fotbollsplan där halva planen klipps av Husqvarna 550 Automower® och den andra halvan av en traditionell Rotorklippare.

Här har vi summerat Husqvarnas artikel. Om du vill kan du läsa hela Husqvarnas artikel om detta, klicka här.

Husqvarna Automower vs Rotorklippare
Månsarp IF:s huvudfotbollsplan. Höger sida var Automower®.

Här kan du se en kort video från Husqvarna där testning utförs av Simeon Liljenberg, gräsansvarig på Sveriges nationalarena Friends Arena.

Resultat Automower® vs Rotorklippare (Studie)

Resultatet på Automower® vs Rotorklippare var en avgörande seger för team Automower®. Förutom att planen ser bättre ut och fungerar bättre krävs det färre arbetstimmar för manuell gräsklippning. När det gäller Månsarp har de lagt cirka 40 timmar på den planhalva som har klippts på vanligt vis, under de tre månader som testperioden har pågått.

Ja, faktiskt”, säger Simeon. ”Skillnaderna är ganska tydliga och min expertåsikt är att Automower®-sidan är friskare överlag och att den behöver mindre bevattning, vilket skulle spara på vatten i allmänhet. Enkelt uttryckt har Automower® gjort ett bättre jobb, med ett mycket bättre resultat och en bättre plan.”

Du kanske också är intresserad av:

Automower® vs Rotorklippare – en jämförelse

I takt med att robotgräsklippare blir alltmer populära, är det viktigt att förstå hur de skiljer sig från traditionella rotorklippare. Denna jämförelse syftar till att ge en djupare förståelse för för- och nackdelarna med varje klippmetod.

Ansträngning och tidsåtgång

En Automower® kräver mycket mindre ansträngning från användaren jämfört med en traditionell klippare. Medan en traditionell klippare kräver aktiv manuell hantering, arbetar Automower® självständigt, vilket frigör tid och ansträngning för användaren.

Miljö och bullernivå

Automower® är batteridriven och därmed mer miljövänlig än bensindriven rotorklippare. Dessutom genererar Automower® mindre buller, vilket är fördelaktigt i tätbebyggda områden.

Underhåll

En Automower® kräver minimalt med underhåll jämfört med traditionella klippare. Detta innebär mindre tid och pengar spenderade på service och reparationer, vilket är en viktig ekonomisk och praktisk fördel.

Hantering av gräsklipp

En av de största fördelarna med Automower® är dess förmåga att finfördela och återvinna gräsklipp, vilket bidrar till en hälsosammare gräsmatta. Traditionella klippare kräver ofta att gräsklipp samlas upp eller mulchas, vilket kan vara tidskrävande och mindre effektivt.

Mönsterklippning

Automower® kan skapa en jämn och enhetlig gräsmattsyta, medan traditionella klippare ofta skapar distinkta klippmönster. Valet mellan dessa två beror på personliga preferenser och den önskade estetiken för gräsmattan.

Det finns många fördelar med Automower®, speciellt när det gäller bekvämlighet, miljövänlighet och underhåll. Även om traditionella rotorklippare har sina egna fördelar, speciellt för vissa estetiska aspekter, erbjuder Automower® en högteknologisk, effektiv och användarvänlig lösning för modern gräsmattevård​​​​​​.

Varför ska du lyssna på Söderströms när det gäller Automower® vs Rotorklippare

Vi började sälja trädgårdsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och Söderströms är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Välkommen till Söderströms – din partner för Husqvarna-produkter och skogsutrustning!