Allt du behöver veta om Automower tillbehör

Robotgräsklippare

Vi tänkte ge dig en kort förklaring om olika Automower tillbehör, och vad de har för funktion.

Det finns massvis av smarta Automower tillbehör

Här kommer vi att gå igenom några av våra populäraste tillbehör.

Automower Connect:

 • Automower Connect är en funktion som låter dig kommunicera med din maskin via en app i telefonen. Du kan bland annat starta klipparen eller be den gå tillbaka till laddstationen, du kan ställa klipphöjden, sätta på lysena om du har det installerat, du får sms när klipparen har stannat och vart den har stannat, men kanske viktigast, att du har en spårningsfunktion som låter dig spåra din maskin vid en eventuell stöld 

Belysningskit:

 • Ett effektivt och kul tillbehör som låter dig se robotklipparen arbeta i mörker. Lysdioderna kommunicerar även om det skulle vara något fel på maskinen. Våra kunder har även meddelat att det är ett effektivt sätt att hålla rådjuren borta på nätterna.

Terrängkit:

 • Ett bra tillbehör om du har ojämna eller sluttande ytor där din robotklippare behöver extra grepp. Kitet innehåller även hjulborstar vilket hjälper att hålla hjulen rena och fräscha från bland annat klippt gräs och löv.

Hus till Automower:

 • Ett hus är ingen nödvändighet till din Automower. Dock kan man jämföra det med en carport, din robotklippare håller sig betydligt fräschare i både chassi och kaross om den har möjlighet att vila under ett tak vid kraftigt regn eller solljus.

Hjulborstkit:

 • Borstar som fästs ovanför hjulen som verkar för att hålla hjulen rena från klippt gräs och löv. Rena hjul ger bättre grepp i gräsmattan.

Slingavbrottsverktyg:

 • Att av misstag råka klippa av begränsningskabeln när man tex rensar ogräs, gräver eller liknande i gräsmattan är vanligt. Med hjälp att detta verktyg kan du enkelt hitta vart din begränsningskabel är av.

Tyngre framhjul:

 • Detta ökar marktrycket på framhjulen och ger maskinen en bättre stabilitet vid sluttande gräsmattor.

Genuint Bodykit:

 • Husqvarna Body Kit är originalkarosser och toppkåpor. Gör din Automower unik genom att byta färg på skal och kaross.

Hybridgräs:

 • Hybridgräs ger bättre grepp för din robotgräsklippare och förhindrar att den slirar och stannar i trånga utrymmen och branta sluttningar. Slitna gräsytor återställs omgående till orginalskick.

Begränsare Robotgräsklippare:

 • Begränsare Robotgräsklippare är robusta stålbågarna som är den perfekta lösningen när du tillfälligt behöver se till att en viss del av gräsmattan inte klipps av roboten. 

Rengöringskit Automower:

 • Rengöringskit Automower är utrustning för lättare rengöring och underhåll av Automower under säsong. 

Har du andra frågor är du givetvis välkommen att kontakta oss på:

Varför ska du välja Söderströms för dina Automower tillbehör

Vi har 25 års erfarenhet inom skog och trädgård, företaget startade 1 januari 1995 och har sedan dess haft många samarbeten, både professionella och privata. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på alla beställningar över 500 kronor. Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.