soderstrom hero om oss 2

Söderströms – kvalitet är den röda tråden genom vårt företag.

Vi tillhandahåller kvalitetsprodukter, reservdelar och service inom skog, trädgård och ATV.

soderstrom-om-oss-robot
soderstrom-om-oss-atv

Om oss på Söderströms

Vi är en av Sveriges största och mest välsorterade butiker inom skog, trädgård och ATV. Här hittar du vårt breda sortiment av maskiner, verktyg, utrustning och reservdelar.

Söderströms har över 25 års erfarenhet i branschen och besitter stor kunskap inom skog och trädgård. Vi jobbar alltid med kvalitet i vårt produktsortiment, med våra reservdelar och i vår service. Våra kunder är både privatpersoner och professionella aktörer på marknaden. 

Vår affärsidé

Kvalitet ska vara den röda tråden genom vårt företag. Genom att sätta kunden i fokus och utgå från dennes behov kan vi tillfredsställa och överträffa kundens krav och förväntningar.

Vi tillhandahåller kvalitetsprodukter och reservdelar samt snabb och säker service inom våra tre stora produktgrupper – skog, trädgård och ATV.

Verkstaden är en viktig del i vår verksamhet där vi erbjuder snabb service. Vi kan även erbjuda hämtning och lämning av maskiner och fordon när det behövs. Vid behov kan vi också förse kunden med en lånemaskin under tiden.

Kvalitetspolicy

 • Proffsigt bemötande
  Vi ska bemöta våra kunder med service och professionalitet.
 • Produkter av högsta kvalitet
  Vi ska tillhandahålla produkter av högsta möjliga kvalitet för att kunna tillfredsställa våra kunders behov och förväntningar.
 • Utbildad personal
  Vi ska genom kontinuerlig utbildning av personal kunna tillhandahålla en hög servicenivå när det gäller utförda reparationsarbeten.
 • Nöjda kunder
  Vårt motto är nöjda kunder. Därför ska alltid företaget fullgöra sina åtaganden enligt de villkor som är avtalade med kunden.
soderstroms om oss butik 1
Om oss 2
Om os 1
Om oss 3
Om oss 4

Tidslinje

Följ allt om oss genom åren

2022

2021

2020

2019

2016

tidslinje 2016

Flyttar butik till Stallsiken, Skövde

Öppna

2015

2014

tidslinje 2014 1

Nytt robotkoncept med Riksbyggen

Öppna

2013

2010

2009

tidslinje 2009 1

Först i Sverige att installera robotar på fotbollsplaner

Öppna

2005

2002

tidslinje 2002 1

Återförsäljare av batterier och mopeder

Öppna

2000

1998

1995

large ob 340295

Husqvarna Ceora lanseras

Husqvarna Ceora introduceras på marknaden, en robot som är optimal för storskalig skötsel av gräsytor. Söderströms är återigen ledande på installationer på framförallt golfbanor.

tidslinje 2021

Ny webbplattform

Vi byter webbplattform för att återigen ligga steget före i vår bransch. Vi genomgår också en organisationsförändring där vi samtidigt inför en helt egen Proavdelning för professionella kunder. Husqvarna Epos slinglösa robotgräsklippare introduceras för den professionella marknaden.

tidslinje 2020

Samarbete med Skövde GK

I samarbete med Skövde golfklubb installeras 30 robotar för att sköta gräsklippningen på deras 9-hålsbana. Detta samarbete får mycket uppmärksamhet både i Sverige och internationellt då vi är först ut med att klippa fairway.

tidslinje 2020 1

Garantiverkstad

Söderströms toppar återigen listan med flest sålda garantiavtal till konsument. Hos oss kan kunden känna sig trygg med sina maskiner. Under 2020 blir vi också en av fyra garantiverkstäder runt om i Sverige som servar alla Gardena produkter som sålts hos Clas Ohlsson.

tidslinje 2019

Konceptbutik för CFMOTO

Söderströms blir en av fyra utvalda konceptbutiker för CFMOTO ATV och UTV.

tidslinje 2016

Flyttar butik till Stallsiken, Skövde

Under 2016 tas ett beslut att flytta verksamheten till handelsområdet Stallsiken i Skövde. Efter bara två månader drar bygget igång för en fastighet på 2500 kvadratmeter. Som första återförsäljarbutik för Husqvarna Skog & Trädgård blir detta ett koncept som Husqvarna senare anammar och utvecklar vidare i sin portfölj. I samband med att den nya butiken kommer på plats 2017, anställer vi även mer personal.

tidslinje 2015

Privatleasning av robotar

Som återförsäljare av robotgräsklippare blir vi först i världen att erbjuda privatleasing.

tidslinje 2014 1

Nytt robotkoncept med Riksbyggen

Vi börjar tillsammans med Riksbyggen i Skaraborg utveckla ett robotkoncept för att klippa gräsytor på deras bostadsrättsföreningar. Detta koncept anammas senare utav hela Sverige och det dröjer inte länge tills att Riksbyggen är uppe i 100 robotar i Skaraborg.

tidslinje 2014 2 1

Samarbete med Viström

Under 2014 inleder vi ett samarbete med Viström Digital Development. De hjälper oss att ta fram design på en ny hemsida och integrerar det med ett e-handelsystem.

tidslinje 2013 1

Världens största robothotell

Söderströms är nu världens största hotell för robotgräsklippare. Jerry blir tillfrågad att föreläsa för Husqvarnas franska återförsäljarnätverk med över 600 återförsäljare. Under en hel vecka håller Jerry föreläsningar på en ö utanför franska rivieran. Detta leder senare till resor runt om i världen där han får möjlighet att berätta om Söderströms robotresa. Under 2013 bygger dessutom Söderströms till en utställningsyta för Husqvarna och ATV på 200 kvadratmeter.

tidslinje 2010 1

Jerry blir ensam ägare

Detta året och flera framöver kan man se Söderströms runt om på mässor och event för att möta sina kunder på hemmaplan. Jerry köper ut sin kompanjon och blir nu ensam ägare av Söderströms.

tidslinje 2009 1 1

Vi avvecklar cykeldelen

Vi avvecklar cykeldelen helt för att satsa vidare på Skog & Trädgård, Moped och ATV. Här läggs bland annat Stihl in i vårt utbud av skogsprodukter.

tidslinje 2009 1

Först i Sverige att installera robotar på fotbollsplaner

Vi besöker flera mässor där våra robotgräsklippare väcker stort intresse. Senare blir vi först i Sverige och bland de första i världen att installera robotgräsklippare på fotbollsplaner. Det blir Fröjereds IFs fotbollsplaner som får den äran att få sitt gräs klippt av robotar.

tidslinje 2005

Nya satsningar

Under 2005 görs ett antal investeringar och satsningar i Söderströms. Vi satsar ännu mer på mopeder och Jerry utvecklar konceptet vinterservice för robotgräsklippare. Det visar sig senare vara en fullträff som senare växer sig till att bli världens största robothotell. I och med dessa satsningar väljer vi också att investera i en ny verkstad. Vi bygger också vår första hemsida som publiceras under året.

tidslinje 2002 1

Återförsäljare av batterier och mopeder

Vi tror på batterier som drivkälla och under 2002 blir vi Skaraborgs första återförsäljare av batterier från Svenska Batterilagret. Vi ser också att marknaden för mopeder börjar växa och blir återförsäljare för Peugeot mopeder tillsammans med ett flertal andra märken.

tidslinje 2000

Vi byter namn

Vi byter namn till Söderströms Cykel & Motor AB. Detta året börjar vi också sälja cyklar från märket DBS. På den tiden var DBS en av de finaste kvalitetscyklar som man kunde hitta.

tidslinje 1998 1

Husqvarna lanserar Automower

Husqvarna lanserar Automower, den första robotgräsklipparen som kan åka tillbaka till en laddstation och ladda sina batterier. Nu påbörjas utvecklingen och resan som tagit Söderströms till en av världens främsta återförsäljare inom robotklippning. Vi investerar även i vår första dator för att kunna bokföra och skicka fakturor.

tidslinje 1995 1

Företaget bildas

Jerry startar tillsammans med sin tidigare svärfar upp Skövde Cykel & Gräsklipparservice AB på Gustav Adolfsgata i Skövde. Vår huvudsyssla är cykelreparationer och försäljning av begagnade cyklar. Under de närmsta 5 åren kommer vi att växa till att bli en av västsveriges största butiker för begagnade cyklar. Vi blir samtidigt återförsäljare för Husqvarna Skog & Trädgård och börjar sälja åkgräsklippare och motorsågar i en mindre skala. Vi ser potential i batterigräsklippare och börjar marknadsföra det.

Varför du ska välja Söderströms?

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och Söderströms är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.