Hur du gör din trädgård igelkottsvänlig enligt Husqvarna

Tips

Det finns många saker du kan göra för att Gör din trädgård Igelkottsvänlig. BioLife är ett initiativ för att uppmärksamma trädgården som en viktig del av arbetet med att främja biologisk mångfald. Initiativet är en del av Husqvarnas vision för att arbeta mot noll olyckor med små djur och syftar till att visa hur vi använder innovationer för att främja biologisk mångfald. Nedan ger dr Sophie Lund Rasmussen några tips.

  1. Igelkottar uppskattar lite extra mat och vatten, kattmat är ett bra alternativ för igelkottar. Men var noga med att hålla rent runt matningsstationen!
  2. Du kan göra det betydligt lättare dör våra små taggiga vänner att bygga sina bon genom att anordna en plats med trädgårdsavfall eller högar med löv eller kvistar i trädgården.
  3. Kontrollera noga trädgårdsområdena innan du trimmar och detsamma gäller för komposthögen innan du sätter ned gaffeln i den.
  4. Bygg tunnlar eller stigar för igelkottarna så att de kan ta sig mellan trädgårdar utan att gå ut på gatan.
  5. Locka biologisk mångfald till trädgården för att erbjuda naturlig föda till igelkottar (t.ex. vildblomsfrön, insektshotell).
  6. Gör dammar och pooler säkra genom att se till att det enkelt går att ta sig upp ur dem, även för dina mindre vänner.
  7. Sluta använda bekämpningsmedel och kemikalier.
  8. Täck över djupa hål och avlopp eller se till att det enkelt går att ta sig upp ur dem.
  9. Se till att nät förvaras på en säker plats och att det inte finns skräp som kan skada djur.
  10. Var försiktig med brasor och flytta kompost eller lövhögar till en ny plats alldeles innan du bränner dem.
Gör din trädgård Igelkottsvänlig

Varifrån kommer denna information om hur du gör din trädgård Igelkottsvänlig

En nyligen genomförd studie från Oxfords universitet om faran med robotgräsklippare för igelkottar visar på de enorma skillnaderna i säkerhetsnivåer mellan olika robotgräsklippare. Robotgräsklipparna från Husqvarna fick bra resultat i testet, eftersom de bland annat är utrustade med lätta (3 g) pivoterande blad.

Läs mer om denna forskning här.

En kopia av hela rapporten finns här.