Automower säkerhet

Robotgräsklippare

Automower säkerhet är en stor sak för Husqvarna och varje enhet testas noggrant för att uppfylla säkerhetskraven för klipparen, användaren och djuren. Grunden läggs med den robusta och tåliga konstruktionen. Stötfångaren i gummi, de tillförlitliga kullagren och den borstlösa motorn är viktiga faktorer som skyddar klipparen.

Automower är också konstruerad med flera funktioner som minskar risken för skador. Knivdisken har medvetet placerats centralt för att förebygga olyckor, eftersom det ger ett brett mellanrum mellan knivarna och klipparens kaross. Dessutom har Automower flera sensorer som identifierar föremål så att skador kan undvikas. Sensorerna ser till att klipparen stannar, backar och svänger när den möter något hinder. I modeller som 450X och 435X AWD används även ultraljudssensorer för att upptäcka små föremål. Dessutom är knivarna i Automower inte fasta utan rörliga, och de fälls in i knivdisken direkt om de vidrör ett fast föremål.

Husqvarnas vision om Automower säkerhet

2018 tog Husqvarna fram en vision för att undvika olyckor mellan smådjur eller människor och våra produkter helt och hållet. Till exempel har vi vidtagit åtgärder som att samarbeta med en igelkottsforskare och använda de lärdomarna för att ytterligare förbättra våra robotsystem.

Dessutom har deras Automower Connect-app ett naturskyddsläge så att användarna kan se till att deras robotgräsklippare inte körs när igelkottar och andra nattaktiva smådjur är som mest aktiva: mellan skymning och gryning.

Automower har även en rad säkerhetsfunktioner. Stölder kan till exempel förhindras genom ett larm som går igång om klipparen lyfts upp. Larmet kan bara stängas av genom att den produktunika PIN-koden matas in. På utvalda modeller finns också GPS-spårning, så att du kan spåra klipparens position var du än befinner dig i världen.

Varför ska du välja Söderströms för dina Husqvarna Produkter

Vi har 25 års erfarenhet inom skog och trädgård, företaget startade 1 januari 1995 och har sedan dess haft många samarbeten, både professionella och privata. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på alla beställningar över 500 kronor. Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.