Tvätt- och reparationsguide för Husqvarna skyddskläder

Tips

Varför är det viktigt att tvätta och ta hand om dina skyddskläder

För att hålla dig själv så säker som möjligt i skogen eller andra arbetsmiljöer är det mycket viktigt att du ser till att din utrustning är ren och hel. Detta är ännu mer viktigt när det handlar om dig som hanterar motorsågar dagligen, då rena och hela kläder är säkra kläder.

Lär dig mer om: Husqvarna Skyddsutrustning och skyddskläder

Dina skyddskläder utsätts ofta för ämnen som olja, kåda och svett, detta är äämnen som kan opverka skyddslagret som finns på denna typ av kläder, och detta kan leda till försämrad prestanda och funktion.

Detta i sin tur betyder att du kommer att behöva tvätta och ta hand om dina skyddskläder med jämna mellanrum, om du gör detta kommer de också ta hand om dig under en mycket längre tid. Det är Väldigt viktigt att du följer märkningarna på dina skyddskläder och tvättar dem på ett korrekt sätt, Husqvarna rekommenderar också att du bör “Tvätta kläderna så snart som möjligt om de blir väldigt smutsiga.”

Nästa steg är att leta efter skador och slitage på dina skyddskläder, då en skada eller större slitage alvarligt kan skada skyddsfunktionerna om de inte lagas på rätt sätt.

Tvätt- och reparationsguide för Husqvarna skyddskläder

Husqvarnas Tvätt- och reparationsguide

Använd reparationsguiden (sid 14-15) nedan som referens och du kan alltid rådgöra med oss om du har funderingar eller frågor.

Vill du ha ett specialiserat tvätt medel säljer vi Active Cleaning Tvättmedel från Husqvarna som är designat för skyddskläder och utrustning och deras utmaningar.

Se oss som auktoriserade Husqvarna återförsäljare här.