Gör din robotklippare till en del av ditt smarta hem – med Husqvarna Automower Connect!

Robotgräsklippare , Tips

Du vet väl att din Husqvarna Automower® inte bara tar hand om grovjobbet i trädgården åt dig? Med Automower® Connect-appen i din mobil kan din klippare bli en del av ditt smarta hem!

Jovisst, själva idén med en robotklippare är förstås att den sköter sig själv, så du kan ägna dig åt annat. Men det finns ändå många tillfällen där automatikens idéer kanske inte stämmer helt överens med dina. Det är då som Automower® Connect kommer in i bilden. Genom att koppla ihop din Husqvarna Automower® med din mobil kan du styra din klippare i minsta detalj, var du än råkar befinna dig för stunden.

Total anpassning från mobilen

Vill du att klipparen ska stanna kvar i laddstationen under dagar när det är risk för frost eller ösregn? Lätt fixat, klipparen kan kolla väderprognosen!

Har du bjudit in grannarna till grillfest och har gräsmattan full av lekande barn på lördag? Bara pausa klippandet med ett enkelt kommando.

Ska du plantera träd i ett hörn av trädgården? Säg bara till klipparen att hålla sig undan – det fungerar förutsatt att du först har delat upp trädgården i olika klippytor.

Vill du anpassa klippschemat under semestern eller ändra klipphöjden beroende på hur snabbt gräset växer under olika delar av säsongen? Låt din Googlekalender styra!

Och så vidare, utan att du behöver vara i närheten.

Du kanske är intresserad av: Anslut Automower till Amazon Alexa

automower kompatibel med

Men möjligheterna tar inte stopp där! Med Automower Connect kan du också hålla koll på hur batteriet mår, om något fel har uppstått – och framförallt var din klippare befinner sig. Hamnar den utanför begränsningsytan får du ett larm direkt och kan spåra den via GPS-signal. I kartvyn ser du exakt var den befinner sig. Har den bara halkat över kantstenen mot grannens tomt och fastnat, eller har den kanske blivit stulen? Här får du besked så att du kan agera på rätt sätt. Och med hjälp av data om klipparens drifttid får du besked när det är dags att montera nya knivar – och till och med hjälp att beställa dem om du vill!

Allt detta och mycket mer hanterar du smidigt med din smarta mobil – och tar ännu ett steg på vägen mot det verkligt smarta och bekväma hemmet.


Husqvarna Automower Appar App Store

Husqvarna Automower Appar Google Play


H650 0009c

IFTTT gör det hela möjligt

Alla dessa smarta funktioner – och oändligt många fler – blir möjliga med hjälp av applets, små programsnuttar med IFTTT-teknik. Nej, bli inte rädd nu! Det är inte alls komplicerat och du behöver inte vara tekniknörd för att det ska fungera. Så här går hänger det ihop:

IFTTT står för ”if then, then that”, eller på svenska ungefär ”om x infaller, utför y” – det är grundprincipen för all programmering sedan datorernas barndom.

Ditt ”if” kan till exempel vara en väderprognos som klipparen laddar ner varje dag. Om den förutspår en viss regnmängd eller en viss morgontemperatur som kanske tyder på frostrisk blir ditt ”that” att din Automower® stannar kvar i laddstationen tills läget förändras. Men ser du att meteorologerna hade fel kan du förstås ge en kontraorder närsomhelst!

Hundratals IFTTT-appar av det härslaget finns att ladda ner gratis från Internet, för alla tänkbara funktioner i ditt smarta hem. Du kan styra belysningen när du är bortrest, sätta igång tvättmaskinen på distans, låsa upp ytterdörren för en hantverkare, koppla ihop din robotklippare med din Gardena bevattningsanläggning så de tar hänsyn till varandra – och mycket, mycket mer. Och råkar du faktiskt vara en tekniknörd med intresse för programmering kan du också skapa helt egna applets.

QJ 528374

Styr med Google Home eller Alexa

Styrningen av din robotklippare via Automower Connect fungerar med både iPhone och Androidmobiler – även med rösten. Det senare fungerar ännu inte med Apples Siri, än så länge bara med Google Assistent eller Amazon Alexa.

Husqvarna guide: Så här pratar du med Automower® via Google Home

Vad krävs för att Automower Connect ska fungera – är min robotklippare redo?

Har du en Husqvarna Automower® i X-Lineserien –  någon av modellerna 405X, 415X, 430 X, 435 X AWD eller 450X? Då är det bara att sätta igång.

Även de vanliga Automower®-modellerna 305, 310, 310 MkII, 315 MkII, 420 eller 440 kan förses med en Automower® Connect-modul i efterhand. Ett Automower® Connect Kit kan du få installerat av oss på Söderströms. Läs mer om Automower® Connect Kit här.

KR 716731

Fungerar Automower Connect med min mobil?

Har du en iPhone med iOS 10.0 eller högre, eller en annan mobil med Android 5.0 eller högre kan du använda Automower® Connect. Du behöver dessutom förstås ha ett WiFi-nätverk.

Hur kommer jag igång med Automower Connect?

Börja med att ladda ner Automower® Connect kostnadsfritt från App Store eller Google Play tlll den mobil du tänker använda för att styra din robotklippare.

Registrera dig sedan på ifttt.com – det är gratis. Ladda sedan ner IFTTT-appen från App Store eller Google Play. Där hittar du appletar för Automower® och hundratals andra smarta funktioner för ditt hem, som du kan lägga till.

Skapa sedan ett IFTTT-konto i Automower® Connect genom att ange din e-postadress, så får du ett mejl där du bekräftar anslutningen och anger ett lösenord.

Aktivera sedan kopplingen genom att välja Smart Connection i Automower® Connect-appen och trycka på skjutreglaget Connect. Följ sedan instruktionerna på skärmen för att konfigurera anslutningen. Du kan alltid avaktivera anslutningen igen genom att trycka på skjutreglaget en gång till.

Du måste också ge IFTTT åtkomst till den tjänst och de data som du vill använda, till exempel din Googlekalender.

Olika Smart Connections från IFTTT för din robotklippare hittar du sedan via fliken Smart Home i huvudmenyn för Automower® Connect.

Hur kopplar jag ihop min Automower® med Google Home?

Se först till att Google Home är korrekt konfigurerat. Behöver du hjälp med det hittar du information här.

Tryck sedan på + i Google Home-appen. Välj Konfigurera Enhet, välj Fungerar med Google och sök sedan efter Husqvarna Automower® i listan. Har du Automower® Connect-appen installerad och är inloggad väljer du Godkänn, så är det klart.

På Husqvarnas hemsida finns en lista över alla kommandon som fungerar med Google Assistent på svenska.

Kan jag programmera egna appletar?

Automower® Connect är en öppen plattform och är du kunnig i programmering kan du skapa egna appletar via dess öppna API. Hur du går tillväga hittar du i Husqvarnas Developer Portal.

Frågor och svar: Husqvarna Automower® och smart hemintegration

Kan Automower® användas i IFTTT-appletar?

Ja

Husqvarna guide: Steg-för-steg-guide

Är Automower® Connect en öppen plattform?

Ja

Husqvarna guide: Exempel på användningsområden

Vilka Husqvarna-produkter är kompatibla med Amazon Alexa och Google Home?

För närvarande är Husqvarna Automower® X-line-modeller och modeller utrustade med ett Automower® Connect Kit de enda produkterna du kan ansluta till Google Home eller Amazon Alexa.

Går det att styra Automower® via Siri?

Nej, inte i nuläget.


Du kanske också är intresserad av: