Husqvarnas Nya NERA Automower

Robotgräsklippare

Med NERA Automower kommer robotgräsklippare utan slinga för villaägare

Nästa år släpps Husqvarnas första Automower®robotgräsklippare för privatmarknaden som inte kräver nedgrävd begränsningskabel.

Dessa nya modeller kallar Husqvarna för NERA, och de använder sig av Husqvarnas EPOS system som du tidigare bara hittade på de större professionella maskinerna. Med hjälp av Automower® Connect-appen i mobiltelefonen skapar användaren enkelt virtuella gräsklippningszoner. Du kan alltså från din soffa i vardagsrummet bestämma precis var, när och hur din robotkamrat ska klippa din trädgård helt utan att behöva lägga slingor!

NERA-modellerna klarar också komplex terräng och branta sluttningar med upp till 50 procents lutning. Den kan upptäcka saker som ligger kvar på gräsmattan, en hink till exempel, och undvika den. NERA kommer i tre olika varianter som passar gräsmattor upp till 5000 kvm.

Se NERA Automower i vår butik:

Så vad är EPOS?

EPOS, en väl beprövad teknik som lanserades för det professionella segmentet för två år sedan. Detta kommer nu också ge villaägare nya möjligheter.

EPOS fungerar genom att robotgräsklipparen kan studsa en signal mot en satellit samt en referensstation, detta låter robotkamraten triangulera sin position väldigt noggrant. NERA-modellerna arbetar med en precision på 2–3 cm och klarar ojämn terräng och sluttningar med upp till 50 procents lutning.

Hur NERA Automower fungerar med EPOS
Hur EPOS i NERA Automower fungerar

“Vi vet att många har väntat på detta ända sedan vi först introducerade den tekniken på den professionella marknaden. NERA representerar verkligen nästa generations smarta robotgräsklippare; mer robust installation, ännu lättare att använda, och mer flexibel styrning av hur du vill att gräsmattan ska klippas”

Säger Anders Lindström, produktexpert, Husqvarna.

NERA kommer i tre modeller som alla har stöd för EPOS. Husqvarna Automower® 430X NERA och 450X NERA kan klippa gräsmattor på upp till 3200 kvm respektive 5000 kvm, medan 320 NERA är optimal för gräsmattor upp till 2200 kvm. Båda gräsklipparna i 400-serien är utrustade med en funktion, baserad på radarteknologi, som kan hjälpa gräsklipparen att undvika föremål som lämnats kvar på gräsmattan. Alla modeller har förbättrad terränghantering, vilket minskar slitaget på gräsmattan, och kan enkelt tvättas av med slang.

Läs mer om NERA hos Husqvarna

Vad kommer NERA Automower att kosta?

Husqvarna Automower® NERA börjar säljas under första kvartalet 2023.

Rekommenderat pris är cirka;

  • 320 NERA – 32 500 SEK
  • 430X NERA – 41 900 SEK
  • 450X NERA – 55 900 SEK
  • EPOS plug-in kit, inkl. referensstation – 16 500 SEK

Tillbehör till NERA:

Specifikationer för Husqvarna Automower 450X NERA, 430X NERA och 320 NERA

Klippkapacitet 2200 kvm – 5000 kvm
Max lutning:   50 procent
Tillbehör:  EPOS Plug-in modul för installation utan slinga
Anslutning:  Automower Connect via mobil (4G/5G) nätet (400) eller WiFi (300)
Klipphöjd:  2–6 cm
Vikt:  12.6 kg (320), 14.5 kg (430X), 14.9 kg (450X)

Du kanske också är intresserad av: