Vilken robotgräsklippare behöver du?

Robotgräsklippare

Vilken robotgräsklippare behöver du? Funderar du på att köpa en robotgräsklippare men har lite svårt att bestämma dig för vilken klippare som passar dig och din gräsmatta bäst.

Husqvarna har skapat en liten online guide där du kan fylla in din adress och markera var du vill ha klippt, sen svara på några frågor om din gräsmatta så kommer de att rekommendera den klippare som passar dig bäst.

Klicka här för att komma till Husqvarnas Köpguide för Automower.

Du kanske också vill använda Husqvarnas Gräsmatteberäknade.

Att välja en robotgräsklippare

Ställ dig själv följande frågor när du väljer en robotgräsklippare.

  • Vad är storleken på din gräsmatta?
  • Vill du kunna styra robotgräsklipparen med en app?
  • Har din gräsmatta hinder?
  • Har din gräsmatta en lutning?

Vilken robotgräsklippare beror främst på storleken på din gräsmatta

När du väljer den bästa robotgräsklipparen för din gräsmatta är storleken på din gräsmatta det första att tänka på. Storleken en robotgräsklippare kan hantera beror på kombinationen av batteri, programvara och klippbredd. Det är därför du bör mäta gräsytan i din trädgård innan du väljer en robotgräsklippare.

Vilken robotgräsklippare för gräsmattor upp till 1000m²

Om din gräsmatta är mellan 500 och 1000 m² eller har ett antal hinder som träd och svängar, välj en robotgräsklippare från följande urval.

Vilken robotgräsklippare för gräsmattor mellan 1000-3000m²

Är din trädgård större än 1000m² eller har den många hinder och svängar? Välj en av följande robotgräsklippare för en stor gräsmatta.

Vilken robotgräsklippare för gräsmattor mellan 3000-5000m²

Är din trädgård större än 3000m² eller har den många hinder och svängar? Välj en av följande robotgräsklippare för en stor gräsmatta.

Vilken robotgräsklippare för gräsmattor 40 000m² och upp

Är din trädgård större än 40 000m² eller har den många hinder och svängar? Välj en av följande robotgräsklippare för en stor gräsmatta.

Om du har en gräsmatta i denna storleken är det egentligen bara Husqvarna CEORA som är värd att tänka på.

Vill du styra robotgräsklipparen med en app?

En robotgräsklippare har en lucka på toppen med kontrollpanelen under. På den här panelen kan du ställa in klippschemat. Vissa robotgräsklippare har ett extra kontrollalternativ, som via Husqvarna Connect. Om du har en robotgräsklippare med appstyrning kan du ställa in klippschemat via appen eller fjärrstyra robotgräsklipparen. Hela Husqvarnas X-line kan du styra via appen.

Har din gräsmatta hinder?

Ju fler hinder, desto oftare måste robotgräsklipparen ändra riktning. Som ett resultat tar det längre tid för robotgräsklipparen att klippa hela gräsmattan. Det är därför den behöver mer batterikapacitet. Har din gräsmatta många träd, svängar eller andra hinder? Välj en robotgräsklippare med en större gräsyta än din faktiska gräsyta.

Har din gräsmatta lutningar?

De flesta robotgräsklippare klarar enkelt en höjdskillnad på cirka 25 % över din gräsmatta. Har du högre lutningar? Kontrollera om den robotgräsklippare du vill välja är lämplig för detta. Gräsmattor med stor höjdskillnad kräver mer batterikapacitet än platta gräsmattor. När du beräknar din gräsyta, tänk på att du väljer en större gräsyta om du har mycket lutningar.

Nu när du har läst om Vilken robotgräsklippare du behöver, kanske du också är intresserad av: