Viktigt att tänka på när du ska köpa motorsåg!

Motorsågar

köpa motorsåg En motorsåg som fäller de allra grövsta stammarna i skogen, eller en som passar bättre åt att ta ner det gamla äppelträdet i trädgården? Vid köp av motorsåg är det viktigt att fundera över vad du egentligen ska använda den till. Alla motorsågar har olika kapaciteter och är olika bra inom sitt område. Det kan vara svårt att hitta rätt bland alla motorsågar på marknaden, för en mindre lättanvänd modell kan utföra jobbet allra bäst. Därför har vi på Söderströms listat sakerna som du bör tänka på när du köper din motorsåg. 

Fastställ passande storlek

Det första du bör fråga dig själv när du vill köpa motorsåg är om du är van vid att hantera en motorsåg. Är du inte en van användare av motorsåg, kan det vara mer lämpligt att välja en modell med kortare svärd och som är lättare och enklare i sin hantering. Du behöver även fundera kring i vilka situationer du kommer behöva använda din motorsåg. Den bör vara nog kraftfull och effektiv för att klara av de jobb som du kan tänkas behöva den till. Om du behöver din motorsåg till lite mer slitsamt arbete, behöver du en som har mer styrka och kraft, tillsammans med rätt kaputrustning. Använder du en för vek motorsåg till de mer krävande arbetena, sliter det onödigt mycket på sågen och livslängden blir kortare. 

Längd på svärd

Vilken längd du behöver på svärdet avgörs och beror på hur pass stora och kraftiga träd du kommer såga. Kommer du använda din motorsåg på grova stammar, se då gärna till att alltid ha minst två stycken svärdslängder när du är ute och arbetar, så att du kan skifta beroende på trädstorlek. 

Du kan alltid rådfråga oss på Söderströms när du funderar på att köpa motorsåg om du är tveksam kring vilken kapacitet och storlek du behöver för dina behov.  

Klicka här för att komma till vår kontakt sida

Köpa motorsåg: Fyra varianter på motorsågar

◾️  ProffssågPassar dig som använder din motorsåg i princip varje dag. Sågen är vanligtvis utrustad med hög prestanda och framtagen för optimal ergonomi. 

◾️ AllroundsågPassar dig som använder din såg ganska ofta, men som ändå behöver liknande prestanda som en proffssåg. Passar bra till vedkapning och trädfällning. 

◾️  FritidssågPassar dig som inte använder motorsågen särskilt ofta, sågen är lättanvänd och enkel att arbeta med i trädgården. 

◾️  Trädbeskärningssåg – Passar dig som arbetar som arborist och är proffs på trädbeskärning. 

tänk på när du ska köpa motorsåg

Viktiga frågor att ställa sig själv när du ska köpa motorsåg

◾️  Hur ofta kommer jag använda motorsågen, vilka årstider och till vilket ändamål?

◾️  Hur kunnig är jag på att använda motorsåg?

◾️  Behöver jag en motorsåg som klarar av att fälla stora träd, eller kommer den mest användas till att kvista grenar?

◾️  Kommer jag såga mest i mjukt eller hårt trä?

◾️  Är det viktigt att den ska ge bra ergonomi?

◾️ Hur viktigt är det att luftfilter och tändstift finns lättåtkomligt vid service och underhåll? 

◾️ Hur viktig är säkerheten på motorsågen?

◾️ Hur viktigt är det att jag själv ska kunna byta och spänna kedjan?

Varför ska du välja Söderströms när du vill köpa motorsåg

Vi har 25 års erfarenhet inom skog och trädgård, företaget startade 1 januari 1995 och har sedan dess haft många samarbeten, både professionella och privata. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter.

Husqvarna 550 XPG Mark II Motorsåg