Vad behöver du för lövblås

Lövblås

Vi på Söderströms är med och svara på frågor gällande val av lövblås.
Den informationen tycker vi är viktigt att ha med här. Så ska du köpa lövblås läs här eller kontakta oss så svarar vi på era frågor.

Kunderna blir blåsta på information om lövblås

I en undersökning gällande hur E-butiker presenterar sina lövblåsar visar det sig att butikerna har relativt olika syn på vad som är viktigt att visa upp för kunden. En del marknadsför dem exempelvis med att lyfta upp dess lufthastighet medan andra inte alls nämner detta i produktbeskrivningen. Även gällande motoreffekt, användningsområde och storlek varierar det mycket i vad E-butikerna väljer att presentera i beskrivningarna. 

Finns då behovet av mer information eller har konsumenterna den kunskap som krävs för att välja rätt bland lövblåsar? Enligt Jerry Barath (Söderströms Skog & Trädgård) är kunderna sällan tillräckligt insatta innan de ska köpa sin produkt. En stor okunskap finns alltså gällande vilken modell som är bäst till specifika uppdrag och vad man främst bör jämföra hos lövblåsarna. Många gånger har man även missförstått lövblåsens olika funktioer. 

De som kommer till oss och vill köpa en lövblås är generellt väldigt osäkra”, svarar han på frågan om vilka frågor som är vanligast från kunderna – och fortsätter sedan om just missförståndet gällande lövblåsens sugfunktion. 

En vanlig fråga som ställs är om man kan suga upp alla löven på gräsmattan. Det är fullt möjligt – om man har en liten gräsmatta. Men på större ytor är det inte något vi rekommenderar. De bärbara uppsamlingssäckarna rymmer inte speciellt mycket och därmed kommer arbetet ta betydligt längre tid om man ska tömma den ett flertal gånger. ”

En annan fråga som Barath berättar är vanlig hos deras kunder är vilken blås som har bäst blåskapacitet. Här utgår man ifrån att alla lövblåsar går att rangordna efter dess blåskapacitet och därmed skulle valet bli enkelt gällande vilken modell som behöver köpas in. Men störst och starkast är inte alltid bäst. 

Här är det viktigt att sära på begreppen. Det finns två saker som avgör en lövblås kapacitet. Det är luftflödet och lufthastigheten. Med stort luftflöde blir det lättare att arbeta med stora mängder av löv. Det är ofta den här punkten som de mindre lövblåsarna är sämre på. Vill man däremot ha styrka för att kunna blåsa grus och liknande är det lufthastigheten man bör fokusera på. Som alltid bör man se på sitt behov och utgå från det.”

Vissa E-butiker har enbart valt att sälja de billigare batteridrivna eller eldrivna lövblåsarna. Är det fel att köpa dessa om man vill få det fint i trädgården? Återigen handlar det om behov. Ska man bara blåsa ur en rabatt, städa garaget, göra ren altanen eller stengången kan dessa mycket väl fylla sitt syfte. Är det däremot hela trädgårdar som ska bli blåsta på sitt lövinnehav är det de större maskinerna som rekommenderas. En tydlig gräns som däremot inte presenteras lika tydligt hos alla E-butiker som säljer trädgårdsredskap.

Klicka här för att se våra lövblåsar

Söderströms och din nya lövblås

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.