Testat: Husqvarnas nya verktygsbälte FLEXI!

Motorsågar

Verktygsbälte FLEXI: Vi på Söderströms har låtit Malin Larsson som driver företaget ML´s Skog & Lantbrukstjänster testat det nya verktygsbältet/huggarbältet från Husqvarna. Nedan kan du läsa hennes egna åsikter efter en tids användning i skogen.

köp Husqvarna Verktygsbälte Fällning
Husqvarnas nya verktygsbälte FLEXI!

Testperson: Malin Larsson

Företag: ML´s Skog- & Lantbrukstjänster

Vem är Malin Larsson: Jag är en 23 årig egenföretagare som vintertid arbetar som manuellhuggare, sommartid som anläggare & som föder upp ridhästar. Bor på en egen gård strax utanför Falköping med sambon. I skogen har vi specialiserat oss på småskaligt brukande direkt åt kund, kör med häst i skogen och utför b.la gallring med vår processor som sitter på en bärare.


Design och utförande av verktygsbälte FLEXI?

Det nya verktygsbältet har en helt ny design och därför är det svårt att jämföra direkt mot det tidigare bältet från Husqvarna. Min första känsla av det nya FLEXI-bältet var att det sitter och följer kroppen väldigt bra, inte alls lika stelt som andra bälten. Jag gillar också att man har möjlighet att bygga sitt ”eget” bälte genom att kunna välja olika hållare som enkelt fästs där man vill på bältet.


Komfort och ergonomi under arbete?

Med det kraftiga bältet och selen som medföljer upplever jag en bra viktfördelning och där belastningen fördelas över hela överkroppen. Bra justeringar finns att göra om man exempelvis vill lägga mer vikt på höfterna eller axlarna. Det gav mig ett bra stöd och jag märkte att ryggen inte blev alls lika trött som tidigare vid längre arbetspass. 


Hur upplever du det nya FLEXI-systemet?

Jag gillar som sagt tanken att kunna ändra och byta ut hållare på bältet så det passar min egen arbetsstil. Att man inte behöver något verktyg för att göra detta är också uppskattat. Jag kommer framöver att skaffa hållaren för 3st kilar vilket känns optimalt att ha när man fäller mycket grovt.


Nu har du använt verktygsbälte FLEXI ett tag, för/nackdelar?

Det skulle inte skada om Husqvarna valde att göra två storlekar på bältet. Jag är 173 och får nästan ha fullt inspänt på bältet. Jag skulle också önska att hållaren för yxa och bräckjärn var justerbar i höjdläge likt den gamla modellen. Vinkeln blir lite tokig för mig när jag ska ta i och ur yxan.

Annars har Husqvarna fått till ett väl genomtänkt och välutformat verktygsbälte som passar både hobbyhuggaren och yrkesarbetaren. Bekvämt och skönt att arbeta i under längre pass i skogen.

Smart och praktiskt modulsystem där du kan plocka bort och lägga till de hållare du behöver. Jag tycker också de stora reflexytorna på bältet är en fördel med ökad synlighet.


Du hittar hela utbudet av bältet och tillbehör HÄR

Vi vill tack Malin som testat bältet och tycker det är viktigt att få åsikter/synpunkter från riktiga användare!

Vill ni komma i kontakt med ML´s Skog & lantbrukstjänster så finner ni information och kontaktuppgifter på deras Facebooksida genom att KLICKA HÄR

Söderströms och Husqvarna nya verktygsbälte FLEXI

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.