Test Honda Miimo

Robotgräsklippare

Testfakta har nu publicerat sitt test av robotgräsklippare och även i deras test så får Honda Miimo mycket bra betyg och erhåller även här en andra plats. 

Vi har i år deltagit, med Miimo 520, i två långtidstester av robotgräsklippare och i bägge testerna har Miimo 520 rankats på andra plats av testade maskiner, i båda fallen mycket nära vinnarna. 

Några citat från testerna gällande Miimo 520: 

"Bra klippresultat." 
"Enkel att installera och programmera." 
"Honda Miimo 520, jobbar hårt för att bli bäst. Det märks att japanerna gjort läxan när det gäller programmering, och Miimon jobbar duktigt för att lösa olika problem och lyckas bra. " 
"De har ett bra grundkoncept som har förutsättningar att i framtiden klå konkurrenterna " 

Nedan finner ni länkar till bägge test recensionerna,  – det finns även ett film inslag på Testfakta som kan vara intressant att titta på. 

http://www.testfakta.se/tester/motor/bara-hälften-klipper-som-de-lovar-0 

http://www.alltombostad.se/stort-test-av-robotgrasklippare-86083/nyhet.html 

Vi v ill även passa på att förtydliga vilken arbetskapacitet som Miimo 310/520 har i sluttningar då vi får en hel del frågor kring detta

  • Bägge modellerna har ett garanterat arbetsvärde på 20 grader.
  • När Miimo når en lutning på 25 till 35 grader (beroende på markförhållanden) kommer den att försöka ta sig bort ifrån sluttningen.
  • Om Miimo når en lutning på 35 grader eller mer så stannar den av säkerhetsskäl.

Miimo 310/520 har "terrängbakhjul" monterat som standard, dessa samt en, från början, utmärkt viktfördelning gör att några extra "terrängkit" alltså inte behövs för att hantera ovan värden.