Vanliga Robotfrågor!

Robotgräsklippare

Det finns många robotfrågor och funderingar kring Automower/Robotgräsklippare hos våra kunder. Här nedan har vi tagit upp de vanligaste frågorna vi brukar möta.

Ta dig en titt på hela vårt robot sortiment här!

Robotfrågor: Hur lång tid tar det att klippa gräsmattan?

Poängen med en robotgräsklippare är att den hela tiden ska åka runt och klippa gräset, så att gräsmattan hålls välklippt och ser prydlig ut för jämnan. Det gör frågan ”Hur lång tid tar det att klippa gräsmattan?” ovidkommande.

Robotfrågor: Går det att använda roboten på två separata områden?

Om arbetsområdet består av två ytor som gräsklipparen har svårt att ta sig mellan rekommenderar vi att du skapar en biyta. Då drar du begränsningskabeln runt biytan så att den bildar en “ö” utanför huvudområdet.
När gräset i biytan ska klippas måste du flytta roboten manuellt mellan huvudområdet och biytan. Driftläget MAN måste användas eftersom klipparen inte själv kan ta sig till laddningsstationen från biytan.

Robotfrågor med söderströms

Robotfrågor: Hur mycket av gräsmattan lämnas oklippt?

Mängden oklippt gräs beror på hur nära gräsmattans kant du kan dra slingkabeln utan att riskera att roboten fastnar eller stöter emot ett hinder.

Robotfrågor: Hur får jag gräsklipparen att klippa ända ut i kanterna?

Av säkerhetsskäl är gräsklipparkroppen större än knivdisken. Det innebär att knivdisken inte kan komma åt gräs som växer exempelvis utmed en vägg. För att undvika problemet med oklippta kanter kan du till exempel lägga platta stenar eller betong på de områden som gräsklipparen inte kan komma åt. Om det finns oklippt gräs längs kanterna på gräsmattan rekommenderar vi att du använder en trimmer för att ge gräsmattan en perfekt finish.

Robotfrågor: Hur installerar jag begränsningskabeln?

Begränsningskabeln kan installeras på flera sätt:

1. Sätt fast kabeln i marken med hjälp av märlor. En fördel med att märla fast begränsningskabeln är att du då kan göra efterjusteringar av kabeln de första veckorna efter att du tagit gräsklipparen i drift. Efter några veckor kommer gräset att ha vuxit över kabeln så att den inte längre syns. Använd en hammare/plastklubba och de medföljande märlorna vid installationen.

2. Gräv ned kabeln. En fördel med att gräva ner begränsningskabeln är att du då kan vertikalskära eller lufta gräsmattan. Se till att lägga begränsningskabeln minst 1cm och maximalt 20cm ner i marken.

Har du fler funderingar är du välkommen att höra av dig!

Varför ska du välja Söderströms för dina Husqvarna Produkter

Vi har 25 års erfarenhet inom skog och trädgård, företaget startade 1 januari 1995 och har sedan dess haft många samarbeten, både professionella och privata. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter.

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.