Klä dig rätt!

Motorsågar

Klä dig rätt!

Att använda rätt skyddskläder och –utrustning är väldigt viktigt när du arbetar i skogen.

Säkerheten går såklart i första hand men vi tycker också att utrustningen ska sitta bra och bekvämt när du arbetar.

Den här listan förbättrar säkerheten vid arbete med motorsåg och vi rekommenderar även utrustning som vi tycker fungerar bra för både konsument och proffs.

Hjälm Klä dig rätt!

Hjälmen är utformad för att skydda dig mot fallande grenar och stötar. & Hörselskydden skyddar mot skadliga höga ljud. Hörselskyddens inlägg och kuddar blir slitna med tiden, så det är viktigt att du byter dem regelbundet. Det är också viktigt att du byter själva hjälmen enligt rekommendationerna i handboken och skötselinstruktionerna för just din produkt. Det beror på att plasten i hjälmen åldras och blir skör, huvudsakligen till följd av UV-ljus. På Husqvarnas hjälmar finns en kalender där du markerar första användningsdagen. Våra skogshjälmar, Technical, har även en UV-indikator som anger när det är dags att byta ut hjälmen.

Konsument

Proffs

Skogsjacka

Skogsjackan ska täcka hela överkroppen, ha varselfärg och reflexer och den ska vara ventilerad.

Konsument

Proffs

Skyddsbyxor

Skyddsbyxor måste vara utrustade med sågskydd som uppfyller internationella standarder såväl som lokala krav. Sågskyddet består av ett foder med flera lager bestående av mycket långa fibrer som trasslar in sig i kedjan och kan stoppa den på en bråkdel av en sekund. Det är viktigt att du följer tillverkarens tvättråd. Om du sågar i skyddslagren måste byxorna slängas.

Konsument

Proffs

Stövlar / Kängor

Stövlarna ska vara utrustade med skyddshättor, sågskydd och grova sulor (halkskydd) enligt nationell standard. 

Handskar

Du ska alltid använda arbetshandskar som skyddar mot skärsår, skrapsår, olja och bränsle. Se till att det finns sågskydd i den vänstra handsken, eftersom kedjan då stoppas på ett ögonblick om du råkar såga i handsken. Det här fungerar på liknande sätt som för skyddsbyxorna.

Konsument

Proffs

Första hjälpen

Första hjälpen-utrustning ska finnas lättillgänglig och nära till hands. Detta är en viktig del av att Klä dig rätt i skogen. 

 

köpa skogsutrusting yxa Klä dig rätt!

Klä dig rätt med Söderströms

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.