Fyra frågor om Automower

Robotgräsklippare

De här frågor om Automower får vi ofta får av våra kunder när de kommer till butiken.
Vi lägger ut frågor och svar så att ni som besöker vår webbsida också kan ta del av dessa.

Dyker det upp andra frågor är ni givetvis välkomna att mejla oss på kundtjanst@soderstroms.nu eller ringa på tel:0500-414130

Fyra frågor om Automower

Frågor om Automower

Fråga 1. Är det vanligt att robotklipparen blir stulen och hur motverkas det?

Detta är nog en av de absolut vanligaste frågor om Automower vi får. 0,2% av maskiner blir rapporterade stulna. Maskinen är kodad med personlig fyrsiffrig kod.
Länkad ihop med laddstation och slinga så man kan ej köra den i någon annan trädgård utan kod. Lyfter man maskinen larmar den.
Vissa maskiner har även GPS spårsändare och kommunikation via en telefon-app som larmar vid stöld eller fel direkt i din telefon.

Så nej, det är väldigt ovanligt att en maskin blir stulen.

Fråga 2. Vad ska jag ha för klippstorlek på min robotklippare?

Alltför många har tyvärr valt fel storlek och blir därför inte nöjda med resultatet.
Vi hjälper er. Med lång erfarenhet kan vi avgöra vad som passar bäst i din trädgård. Tveka inte att kontakta oss. Ni beskriver er trädgård och vi använder även Google-maps för att få så bra förståelse som möjligt.

Fråga 3. Är robotklipparen farlig för barn eller husdjur?

Husqvarnas Automower har pivoterande knivar som viker undan om de träffar ett föremål. Kniven stannar omedelbart om någon försöker lyfta på karossen ( känsliga sensorer) Automower uppfyller redan framtida krav på säkerhet. Knivarna är numera i ett specialmaterial som ej flisar sig och hamnar i din gräsmatta om de skulle köra på tex en sten.

Fråga 4. Hur länge håller en Automower?

En Automower kommer du att ha och använda i många år framöver men givetvis behöver även den service. Söderströms är världens största verkstad för robotklippare. Vi hämtar eller skickar din robot.

Söderströms och frågor om Automower

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.