Framtiden är här – Husqvarna Epos

Robotgräsklippare

Ny teknik hos Söderströms!

I år har vi på Söderströms Skog & Trädgård AB som utvald återförsäljare av Husqvarna installerat i nuläget över 30st robotgräsklippare på Skövde Golfbana. Ett projekt som är först i Sverige där vi även klipper fairway, vi utvärderar och testar med ett resultat över förväntan.

Robotgräsklipparna som installerats hör till Husqvarnas professionella serie Automower. Maskinerna erbjuder total fjärrstyrning via Husqvarna Fleet Services på dator/smartphone och surfplatta vilket ger i detta fall Skövde golfklubb full kontroll över alla deras maskiner.

Husqvarna EPOS – Virtuella gränser. Oändliga möjligheter

Utöver de 30 robotgräsklippare vi installerat på golfbanan kan du vid hål 18 bevittna den senaste tekniken från Husqvarna. Roboten som klipper detta hål är utrustade med EPOS (Exact Positioning Operating System). En satelitbaserad teknik som innebär att du kan använda gräsklipparen inom virtuella gränser, inga fysiska begränsningskablar behöver installeras.

Du använder alltså din smartphone för att rita upp virtuella gränser och enkelt skapa arbetsområden för maskinen med en noggrannhet på några centimeter.

Detta möjliggör vertikalskärning och underhåll av gräsmattan utan några problem, dessutom slipper du tänka på eventuella kabelbrott.

En flexibel lösning som passar utmärkt för större ytor som golfbanor, fotbollsplaner, fastigheter m.m.

Vi på Söderströms ligger alltid i framkant och uppdaterade kring den senaste tekniken där vi försöker hitta smarta och flexibla lösningar för dig som kund.

husqvarna Epos

 

Epos från Husqvarna

 

Epos

 

Epos Husqvarna