Altan- och terrassrengöring utan kemikalier

Trädgård , Tips

Altan- och terrassrengöring utan kemikalier kan vara lite svårt, men om du börjar se lite mossa på altanen eller stenläggningen så betyder detta troligen att et är dags för dig att börja tänka på att rengöra ditt hem.

Mild tvätt

Mossa på trallen eller stenläggningen är inte bara tråkigt att se på. På längre sikt skadar den också underlaget och gör ytan hal i när det är blött ute. Men man behöver inte använda aggressiva rengöringsmedel för att bli av med denna objudna gröna gäst. Det lättaste och mest miljövänliga sättet är att tackla mossan med vatten och en skrubborste eller en borste med metallborst.

Här kan du se vårt sortiment på borstar.

Behandling med vatten

Om mossan visar sig vara extra svår att få bort och har spritt sig över ett stort område kan en högtryckstvätt vara ett lämpligt sätt att åtgärda den objudna gästen. Det är dock viktigt att tänka på att det höga trycket i vattenstrålen kan orsaka sprickor i stenplattorna.

Experttips om Altan- och terrassrengöring utan kemikalier:

Varmt vatten rengör bättre. Om nödvändigt kan det blandas med lite vinäger och citronsyra. Men var uppmärksam på de regler som gäller kring detta i det område där du bor. 

Några andra smarta produkter för dig som är miljömedveten:

Här kan du läsa om Gardena Varje droppe räknas