Hitta rätt kedja!

Motorsågar

Delning, spårbredd och drivlänkar.

Detta är något du behöver ha koll på för att få rätt kedja till din motorsåg.

  • Delning: Detta är avståndet mellan tre av sågkedjans nitar, delat med två. Detta värde brukar vanligtvis stå på svärdet och benämns (0.325” tum eller 3/8” tum)
  • Spårbredd: Spårbredden på en kedja ska vara densamma som drivlänkarnas tjocklek. Spårbredden benämns (1,1mm, 1,3mm, 1,5mm eller 1,6mm) Även detta står oftast på svärdet.
  • Drivlänkar: Längden på kedjan bestäms av antalet drivlänkar och kan benämnas (56DL, 64DL, 72DL….) Är man osäker på detta värde kan man alltid räkna antalet drivlänkar på kedjan.

Exempel: Standard kedja till Husqvarna 445 benämns (56DL 0.325 1,3mm)

Om du inte hittar dessa värden är du alltid välkommen att kontakta oss för vägledning.

Du kanske också vill ta en titt på Husqvarna Skärutrustning Tillbehörsguide

Hitta rätt kedja!

Söderströms och Hitta rätt kedja!

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.