Effektiva trädgårdsredskap för vårstädningen i trädgården

Trädgård

Samtidigt som våren är här är det dags att plocka fram trädgårdshandskarna och redskapen – för nu drar trädgårdssäsongen igång på allvar. Detta är för oss den bästa tiden på året, det riktigt kliar i fingrarna av iver att få komma ut i den efterlängtade vårluften och påbörja den årliga rensningen i trädgården. Sommaren är på ingång och trädgården börjar vakna till liv, det är dags att se över förrådet och införskaffa de verktyg som gör det både roligare och enklare att vårstäda. Här kommer de bästa verktygen för att förbereda trädgården inför sommaren.

 

Automatiskt bevattningssystem – för en växande trädgård

Solen och värmen är här och din trädgård vaknar till liv. Denna tid på året innebär att se över trädgårdens alla hörn. Gräsmattan, blommorna, ogräset och plattorna ska rensas och självklart ska det samtidigt planteras nya växter. Vi vill alla ha den perfekta trädgården, och för att effektivisera skötseln av trädgården rekommenderar vi att installera ett automatiskt bevattningssystem som praktiskt vattnar blommorna i lagom mängd.

Kraftfull kompostkvarn blir trädgårdens måste

Torra och döda grenar kan man hitta i nästan varje trädgård. Oftast är de svåra att hantera och skapar mycket arbete som är krävande för både rygg och händer. Att städa bort höstens kvistar behöver inte ta tid. Med en kompostkvarn med knivsystem som enkelt flisar grövre grenar och kvistar till komposten sköts det nästintill automatisk. Förhoppningsvis så slipper du många resor till tippen eller en stor ful hög gömd i trädgården.

Gardena räffsa

 

Fruktplockare och andra smarta verktyg

Det finns många smarta verktyg som kan underlätta arbetet i trädgården. Typ som denna fruktplockare som du enkelt använder till att plocka upp nedfallen frukt med utan att behöva böja sig ner, bara rulla över dem. Fruktplockaren klarar till och med att ta upp små saker som är 4 cm och uppåt.

Trädgårdskärra för praktisk uppsamling

Ogräs kan vara en förbannelse för trädgården och känns ofta som ett långt evighetsarbete. Det samlar snabbt på sig till större högar som sen är jobbigt att samla upp. Vår justerbara plasträfsa är det idealiska redskapet för att samla upp löv, ogräs och annat skräp. Sedan samlar du smidigt ihop det i Gardenas trädgårdskärra som även går att använda i en mängd olika sammanhang.

Hos oss på Söderströms finner du även många andra bra och användbara produkter för trädgårdsskötseln. Vi underlättar ditt arbete året runt.

Häcksax