Vanliga frågor om CFMOTO

Fyrhjuling / ATV / UTV

Välkommen till Söderströms skog och trädgård, där vi stolt presenterar vår uppdaterade artikel “Vanliga frågor om CFMOTO”. Med över 25 års erfarenhet i branschen har vi, på Söderströms, byggt upp en djup förståelse för våra kunders behov och frågor.

En sak som vi är stolta över är vårt samarbete med CFMOTO, en ledande tillverkare av ATV och UTV. Som auktoriserad återförsäljare av CFMOTO-produkter, är vi här för att hjälpa dig att förstå och välja rätt utrustning som passar dina behov. Med vår omfattande erfarenhet och djupgående produktkunskap, är vi inte bara en leverantör – vi är din guide i skog och trädgård.

I denna uppdaterade artikel kommer vi att besvara några av de vanligaste frågorna vi får om CFMOTO-produkter. Från grundläggande information om våra ATV och UTV till detaljerade insikter om underhåll och användning, syftar denna artikel till att ge dig den information du behöver för att göra ett informerat val. Oavsett om du är en erfaren användare eller nybörjare inom området, är vårt mål att ge dig klarhet och förtroende i ditt beslut.

Har du ytterligare frågor? Vi uppmuntrar dig att kontakta oss direkt. Vårt team av experter står redo att ge dig personlig rådgivning och stöd. Ring oss på 0500-414130 eller kontakta oss här.

Dyk nu in i vårt utbud av CFMOTOs innovativa maskiner!

Historien om CFMOTO

Grundandet och Tidiga År

CFMOTOs resa började i början av 1989 i Hangzhou, Kina. Det som startade som en liten verksamhet fokuserad på tillverkning av motorer och komponenter för små motorcyklar, skulle snart bli en framträdande tillverkare inom motorfordonsindustrin.

Expansion och Produktutveckling

Med tiden utvidgade CFMOTO sin verksamhet bortom motorer till att inkludera hela fordon, framför allt ATV:er och UTV:er. Denna övergång från komponenttillverkning till fullständiga fordon var avgörande för företagets tillväxt och framgång.

Global Närvaro och Erkännande

En av CFMOTOs mest betydande prestationer var deras framgångsrika expansion till internationella marknader. Genom att introducera sina produkter i Europa, Nordamerika och Australien, bevisade CFMOTO att de inte bara kunde konkurrera globalt, utan också uppfylla de höga standarder som dessa marknader kräver.

Innovation och Forskning

CFMOTOs engagemang för innovation har varit en central del av deras framgång. Med flera forskningsanläggningar och samarbeten med industriledare som KTM, har företaget kontinuerligt utforskat nya gränser och teknologier inom ATV- och UTV-segmentet.

CFMOTO Idag

I dag står CFMOTO som en respekterad och betrodd tillverkare, känt för sitt bidrag till motorfordonsindustrin och sitt engagemang för att leverera högpresterande, pålitliga och prisvärda fordon. Deras resa från en liten motorverkstad till en global aktör är en inspirerande historia om innovation, kvalitet och kundfokus.

CFMOTO Kvalitet och Pålitlighet

CFMOTO har etablerat sig som ett framträdande och pålitligt varumärke i världen av ATV och UTV. Genom att kombinera innovativ teknik med robust konstruktion har de skapat produkter som inte bara levererar prestanda utan också hållbarhet och pålitlighet. Det är just denna kombination av hög kvalitet och överlägsen prestanda, jämfört med priset, som sätter CFMOTO i en klass för sig.

Företagets engagemang för kvalitet märks i varje detalj av deras fordon. Från precisionstillverkade motorer till väl utformade chassin, varje komponent i en CFMOTO är noggrant utvald och testad för att uppfylla strikta standarder. Detta innebär att kunderna kan lita på att deras fordon inte bara kommer att prestera under krävande förhållanden, men också vara tillförlitliga över tid.

CFMOTOs innovationer sträcker sig inte bara till deras fordon utan också till användarupplevelsen. De har implementerat avancerade funktioner som elektronisk bränsleinsprutning, oberoende fjädring, och moderna säkerhetssystem. Dessa teknologier ökar inte bara prestandan och effektiviteten utan också komforten och säkerheten för föraren.

Dessutom har CFMOTO etablerat ett rykte om utmärkt kundsupport och service. Med ett brett nätverk av auktoriserade återförsäljare och servicecenter (som oss på Söderströms), är stöd och underhåll alltid inom räckhåll. Detta innebär att kunderna kan känna sig trygga med att deras investering är skyddad och att de kan få snabb och professionell service när det behövs.

Var byggs CFMOTO?

CFMOTOs fyrhjulingar och UTV:er tillverkas i ett högteknologiskt produktionskomplex beläget i hjärtat av Kina. Denna toppmoderna anläggning representerar en fusion av avancerad teknik och innovativ ingenjörskonst, vilket säkerställer att varje fordon som lämnar bandet håller högsta möjliga standard. Det är här, i denna imponerande fabrik, som CFMOTOs engagemang för kvalitet och precision kommer till liv.

Fabriken är utrustad med den senaste tekniken inom fordonstillverkning, vilket inkluderar automatiserade monteringslinjer, sofistikerade robotsystem och avancerade kvalitetskontrollprocesser. Dessa moderna produktionsmetoder, tillsammans med noggrann uppmärksamhet på detaljer, garanterar att varje CFMOTO-fordon inte bara motsvarar, utan ofta överträffar, de kvalitetsstandarder som sätts av europeiska tillverkare.

CFMOTO drar också nytta av sin erfarenhet som en ledande tillverkare av tvåhjuliga motorcyklar. Denna bakgrund ger dem en unik fördel när det gäller design och teknik, vilket möjliggör kontinuerlig innovation och förbättring inom deras ATV- och UTV-linjer. Företagets framgång på den globala marknaden har lett till betydande investeringar i forskning och utveckling. Detta innebär att CFMOTO kontinuerligt kan utveckla nya tekniker och funktioner som förbättrar prestanda, säkerhet och användarupplevelse för sina kunder över hela världen.

Vågar jag köpa en CFMOTO?

Att tveka inför köp av en Kinabyggd ATV är inte ovanligt, särskilt med tanke på de fördomar som fanns kring millennieskiftet. Men världen – och marknaden – har förändrats dramatiskt sedan dess. CFMOTO står i centrum för denna förändring och är ett lysande exempel på hur långt den kinesiska tillverkningsindustrin har kommit. Idag är CFMOTO inte bara världens snabbast växande ATV-tillverkare, men också en ledande aktör på den europeiska marknaden. Detta är ingen tillfällighet, utan resultatet av konsekvent fokus på innovation, kvalitet och kundtillfredsställelse.

För att bemöta eventuell skepticism, är det viktigt att belysa den anmärkningsvärda utvecklingen som CFMOTO genomgått. Från att vara en mindre aktör har de utvecklats till en branschledare som utmanar föråldrade uppfattningar genom sitt engagemang för överlägsen kvalitet och prestanda. Företagets ATV:er är resultatet av rigorös forskning och utveckling, och varje modell är en fusion av slitstyrka, avancerade köregenskaper och ett påkostat utförande. Dessa fordon erbjuder en premiumupplevelse som tidigare varit förknippad med betydligt dyrare märken.

Bygger CF bra ATV?

Sedan dess grundande 1989 har CFMOTO etablerat sig som en av de främsta aktörerna på den globala marknaden för ATV:er och UTV:er. Denna framgång kan tillskrivas deras engagemang för innovation och kvalitet, vilket har placerat dem i ledningen bland världens leverantörer. Med utvecklingsteam i inte mindre än fem länder, har CFMOTO visat att de inte bara är en konkurrent på marknaden, utan en sann pionjär inom branschen.

CFMOTOs resa mot framgång har varit präglad av en ihärdig strävan att producera robusta och högpresterande fyrhjulingar. Dessa fordon har inte bara nått upp till, utan i många fall överträffat, prestandan hos tidigare etablerade marknadsledare. Deras fordon kombinerar avancerad teknik med användarvänlig design, vilket resulterar i en upplevelse som tillfredsställer både erfarna entusiaster och nybörjare.

Bakom CFMOTOs framstående produkter står ett team av över 200 begåvade ingenjörer. Denna imponerande skara av experter är kontinuerligt engagerade i forskning och utveckling för att skapa nästa generations ATV:er och UTV:er. Genom att ständigt sträva efter att förbättra och förnya sitt utbud, säkerställer CFMOTO att de alltid är ett steg före i branschen.

Ett tydligt bevis på CFMOTOs innovationskraft är deras omfattande portfölj av över 500 egna patent. Detta illustrerar inte bara deras tekniska kompetens, utan också deras vilja att ständigt ligga i framkant av utvecklingen. Med ett sådant engagemang för innovation och förbättring, är CFMOTOs ATV:er inte bara produkter av idag – de är visioner om framtiden.

UFORCE 600 ATV 02104
UFORCE 600

Hur lång garanti är det på en CFMOTO?

När du köper en CFMOTO ATV eller UTV hos oss får du hela 3 års garanti.

Är en CFMOTO lika pålitlig som dyrare ATV:er?

När det kommer till frågan om pålitlighet, står CFMOTO starkt i jämförelse med dyrare ATV-märken. Omfattande undersökningar och kundfeedback visar att ägare till CFMOTOs ATV:er och UTV:er ofta uttrycker hög tillfredsställelse med sina fordon. Detta gäller inte bara prestanda och köregenskaper, utan även slitstyrka och tillförlitlighet – nyckelkomponenter för alla ATV-entusiaster.

Under de senaste decennierna har CFMOTO gjort betydande framsteg inom utveckling och tillverkning av fyrhjulingar. Deras förmåga att erbjuda högkvalitativa fordon, som står sig väl mot konkurrenter i en betydligt högre prisklass, är ett tydligt tecken på deras kompetens och engagemang för kvalitet. Med fokus på innovativ teknik och robust konstruktion, har CFMOTO lyckats skapa produkter som inte bara möter, utan ofta överträffar, kundernas förväntningar.

Erfarenheterna från vår egen serviceverkstad speglar denna pålitlighet. CFMOTO-fordonen som tas in för service behöver oftast bara genomgå rutinmässig underhåll, vilket vittnar om deras hållbarhet och långlivade prestanda. När det är dags för service, är det inte bara ett tecken på att maskinerna håller vad de lovar, utan också ett bevis på deras genomgående tillförlitlighet.

Hur hänger CFMOTO ihop med KTM?

Samarbetet mellan CFMOTO och den välrenommerade österrikiska motorcykeltillverkaren KTM är ett framstående exempel på internationellt samarbete inom motorfordonsindustrin. Sedan 2011 har dessa två företag samarbetat nära både i produktutveckling och tillverkning, vilket har resulterat i betydande fördelar för båda parter.

Ett av de mest anmärkningsvärda aspekterna av detta samarbete är CFMOTOs roll i tillverkningen av KTM-motorcyklar specifikt för den kinesiska marknaden. Genom att utnyttja CFMOTOs omfattande erfarenhet och kapacitet inom tillverkning, har KTM kunnat anpassa och expandera sin närvaro i Asien på ett effektivt sätt. Detta partnerskap har inte bara förstärkt KTMs position i regionen utan har också varit en viktig katalysator för CFMOTOs fortsatta tillväxt och utveckling.

För att formalisera och stärka detta samarbete, har CFMOTO och KTM etablerat ett separat bolag där CF äger majoritetsandelen med 51 procent av aktierna och KTM de återstående 49 procenten. Detta gemensamma företag fungerar som en bro mellan de två kulturerna och marknaderna, och underlättar en effektiv delning av kunskap, resurser och teknik.

Kan en CFMOTO traktorregistreras?

Ja, det går utmärkt. Du kan få den levererad från oss registrerad som traktor klass A eller B.

Kan jag extrautrusta min CF?

I vår butik har vi massor av tillbehör för alla typer av användningsområden – olika typer av vagnar, vältar, spridare, boxar, plogblad, snökedjor och mycket mer, så att du kan få en ATV eller UTV som är optimerad för dina behov.

Några exempel på olika CF modeller

CFMOTO 450 CFORCE

Med CFORCE 450 får du en mycket prisvärd ATV! CFORCE 450 är en kompakt och smidig maskin anpassad för arbete med alla egenskaper du behöver. CFORCE 450 är en pålitlig maskin oavsett om du ska ploga snö under vintern, dra timmervagn eller bara köra för nöjes skull!

Med en motor på 400cc, rejäl växellåda och bränsleinsprutning får du en maximal effekt som fungerar för alla aktiviteter. Finns i både lång och kort version. Aluminiumfälgar, dragkrok och vinsch som standard. Servostyrning (EPS) som tillval.

Specs.

  • Motortyp: 1 cyl, 4-takt, 4 vent/cyl, vätskekyld, SOHC
  • Cylindervolym: 400cc
  • Borrning x slag: 91.0 mm×61.5 mm
  • Kompression: 10.3:1
  • Max vridmoment: 33 N•m/6000 rpm
  • Maxeffekt: 21 kW/29 hk
  • Bränslesystem: EFI
  • Tändsystem: ECU
  • Transmission: CVT

CFMOTO 520 CFORCE

Ute efter den perfekta kombinationen av kompakt och kraftfull körning? Då är CFORCE 520 något för dig! Med sin kraftfulla motor på 495cc i kombination med sin lätta vikt ger CFORCE 520 dig en otrolig acceleration. En imponerande maskin som uppfyller dina krav för lek och arbete.

Industriell godkänd vinsch och stark dragkrok hjälper dig att hantera hårt jobb! Finns i både lång och kort version. Tillgänglig i lackad röd färg med servostyrning (EPS) som standard.

Specs.

  • Motortyp: 1 cyl, 4-takt, 4 vent/cyl, vätskekyld, SOHC
  • Cylindervolym: 495cc
  • Borrning x slag: 91.0mm×76.2mm
  • Kompression: 10.3:1
  • Max vridmoment: 43N•m/5800 rpm
  • Maxeffekt: 26kW/35hk
  • Bränslesystem: EFI
  • Tändsystem: ECU
  • Transmission: CVT

CFMOTO 1000 CFORCE

Här är en ATV med mer kraft än alla andra medlemmar i CFORCE familjen! Med den största och mest kraftfulla motorn paketerad i en ATV är CFORCE 1000 redo för de allra tuffaste arbetsuppgifterna. Den specialbyggda vätskekylda motorn på 963cc ger dig en bra kombination av prestanda, funktionalitet och estetik. Detta innebär att du får den största körglädjen som du kan få ut av en ATV!

CFORCE 1000 har skarpt definierade kanter, tydligt profilerade strålkastare, ergonomiska säten och många andra framgångsrika detaljlösningar vilket ger denna ATV en unik karaktär. Även vinsch, 27” terrängdäck, skärmbreddare och handskydd följer med denna enastående maskin. Önskelistan av standardfunktioner blir därmed fulländad med en CFORCE 1000.

Finns tillgänglig i färgen grå och orange.

Specs.

  • Motortyp: V-Twin, 4-takt, 4 vent/cyl, vätskekyld, SOHC
  • Cylindervolym: 963cc
  • Borrning x slag: 91.0 mm×74 mm
  • Kompression: 10.6:1
  • Max vridmoment: 79 N•m/6200 rpm
  • Maxeffekt: 55 kW/75 hk
  • Bränslesystem: EFI
  • Tändsystem: ECU

FAQ: Vanliga Frågor om CFMOTO

Vad kostar en CFMOTO ATV?

Priserna på CFMOTOs ATV:er varierar beroende på modell och specifikationer. I allmänhet börjar priserna från omkring 50 000 SEK och kan öka beroende på modell och tilläggsutrustning.

Är CFMOTOs ATV bra för off-road användning?

Ja, CFMOTOs ATV:er är utmärkta för off-road användning. De är utformade med robusta chassin, kraftfulla motorer och avancerad fjädring, vilket gör dem idealiska för olika terränger.

Hur jämför CFMOTO sig med andra ATV-märken?

CFMOTO jämförs ofta fördelaktigt med andra ATV-märken när det gäller pris, kvalitet och prestanda. De erbjuder avancerad teknik och pålitlig prestanda till ett mer prisvärt belopp än många konkurrenter.

Vilken är den mest populära CFMOTO ATV-modellen?

En av de mest populära modellerna är CFMOTO CFORCE 625, som är känd för sin kraftfulla motor, utmärkta köregenskaper och pålitlighet.

Finns det elektriska CFMOTO ATV:er?

För närvarande erbjuder CFMOTO inte elektriska ATV-modeller. Deras nuvarande utbud fokuserar på bensindrivna fordon.

Hur lång är garantin på en CFMOTO ATV?

CFMOTO erbjuder en 3-års garanti på sina nya ATV:er, vilket ger köpare extra trygghet och försäkran om fordonets kvalitet.

Var kan jag köpa CFMOTO ATV i Sverige?

CFMOTO ATV:er kan köpas genom auktoriserade återförsäljare över hela Sverige. Som oss här på Söderstroms.

Hur underhåller jag min CFMOTO ATV?

Regelbundet underhåll av din CFMOTO ATV bör innefatta att kontrollera och rengöra luftfilter, byta olja och oljefilter, samt kontrollera och justera kedjespänning. Det är också viktigt att regelbundet kontrollera däcktryck och bromsar. Du är varmt välkommen in till vår verkstad i Skövde så ska vi se till att din CF är 100%.

Varför du ska välja Söderströms för CFMoto

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med CFMOTO och Söderströms är en auktoriserad återförsäljare av CF MOTO produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Har du några frågor om våra ATV/UTV? Tveka inte att slå en signal till oss på tel:0500-414130 eller kontakta oss här!

Välkommen till Söderströms – din partner för CF-produkter och ATV-utrustning!