5 Husqvarna produkter varje skogsägare bör ha

Motorsågar , Tips

Söderströms har länge varit en pålitlig partner för både professionella och hobby skogsbrukare. Genom vårt samarbete med Husqvarna har vi tillgång till ett utbud av högkvalitativa skogsprodukter. I detta inlägg ska vi titta på fem Husqvarna produkter som varje skogsägare bör ha.

1. Husqvarna produkter: Husqvarna Motorsågar på olika nivåer

En motorsåg är skogsägarens bästa vän. Husqvarna tillverkar motorsågar för alla användarnivåer, och med sin pålitliga prestanda, användarvänlighet och säkerhetsfunktioner, är en Husqvarna-motorsåg en investering som ger utdelning i många år. Här presenterar vi tre exempel från olika nivåer: professionell, gårdsnivå och för mindre intensiva behov.

Extra läsning:

Proffsnivå: Husqvarna 550 XP®G Mark II TrioBrake™

För den professionella skogsarbetaren erbjuder Husqvarna 550 XP®G Mark II TrioBrake™ en idealisk balans av kraft och smidighet. Denna 50cc bensinmotorsåg är avsedd för professionellt skogsbruk och trädvård. TrioBrake™-systemet ger ökad säkerhet och bättre arbetsteknik, och handtagsvärmen håller dina händer varma och torra i kallt och fuktigt väder. Det är en verkligt pålitlig såg med utmärkt kapacitet för effektiv fällning, kvistning och kapning av små och medelstora träd, samt för utmanande trädvård.

Gårdsnivå: Husqvarna 435

Husqvarna 435 är en bensindriven allround kedjesåg, som kombinerar en lätt vikt med imponerande kraft. Denna motorsåg är perfekt för dig som behöver utföra medeltunga jobb, fälla träd med hög precision och kapa tjocka vedträn på nolltid. Den låga vikten av sågen bidrar till att du kan använda den under långa perioder utan att bli trött, och den låga vibrationsnivån och bränsleeffektiviteten betyder färre avbrott i ditt arbete.

Småsågare: Husqvarna 135 14″

För villaägare eller de som behöver en såg för mindre intensiva arbeten, är Husqvarna 135 14″ ett utmärkt val. Denna lätt och effektiva såg är ovanligt lätt att starta och hantera. Den har X-TORQ®-motor för lägre bränsleförbrukning och minskade avgasemissioner. Dessutom är den utrustad med en bränslepump och en stoppkontakt som återgår automatiskt för enklare start. Komplett med 14″ svärd och X-Cut kedja, är denna såg redo för de flesta jobb runt huset eller lilla gården.

Oavsett dina behov, kommer du att upptäcka att Husqvarna har en motorsåg som är perfekt för dig. Kom in till oss på Söderströms för att prata med våra experter och hitta den såg som bäst passar dina behov och krav.

2. Husqvarna produkter: Husqvarna Filkit

Att underhålla din motorsåg är avgörande för dess prestanda och livslängd. Regelbunden och korrekt sågunderhåll garanterar inte bara effektivitet och säkerhet utan förlänger även sågens livstid betydligt. Med ett Husqvarna filkit har du allt du behöver för att hålla din såg i toppskick.

Husqvarna filkit är designade med användarens behov i åtanke. Kitet innehåller alla nödvändiga verktyg för att sköta din kedja och hålla den i bästa skick. Dessa inkluderar filhandtag, kombinationsmått, två rundfiler och en plattfil, alla förpackade i en hållbar och praktisk förvaringsväska.

Varför behöver du ett filkit?

Varje gång du använder din motorsåg, utsätts kedjan för stora påfrestningar. Dessa innefattar kontakt med smuts, saft och harts från träden, och naturligtvis, den konstanta friktionen från själva sågningen. Alla dessa faktorer leder till att kedjan blir slö och mindre effektiv över tid.

En slö kedja kan leda till ett antal problem. Det gör sågningen mindre effektiv, vilket i sin tur leder till överansträngning av både dig och sågen. Dessutom kan det vara en säkerhetsrisk eftersom en slö kedja kan fastna eller hoppa ur sitt spår.

Hur bidrar Husqvarna Filkit till bättre underhåll?

Husqvarna filkit ger dig verktygen för att utföra regelbunden underhåll på din kedja, vilket hjälper till att hålla din såg säker och effektiv. Genom att filas regelbundet kommer kedjan att hålla sig vass, vilket minskar risken för att den fastnar eller hoppar ur sitt spår. Dessutom ökar en väl underhållen kedja sågens effektivitet, vilket sparar tid och energi under arbetsdagen.

Husqvarna filkit innehåller inte bara verktyg av hög kvalitet men också tydliga instruktioner för hur man använder dem korrekt. Detta säkerställer att även de som är nya på sågunderhåll kan upprätthålla sin utrustning effektivt och säkert.

Oavsett om du är en professionell skogsarbetare eller en hobbyist, kommer ett Husqvarna filkit att bli en oumbärlig del av din skogsutrustning

3. Husqvarna produkter: Husqvarna Skogshjälm Technical

Säkerhet ska alltid vara första prioritet vid skogsarbete. Att skydda huvudet mot potentiella skador är avgörande, och en Husqvarna Skogshjälm Technical ger både skydd och komfort under arbetsdagen.

Denna hjälm är utrustad med ett skyddsvisir som hjälper till att skydda ditt ansikte mot flygande flis, och dess hörselskydd minskar skadliga ljudnivåer, vilket bidrar till att förhindra hörselskador över tid. Skogshjälmen är även utrustad med en solskärm för att skydda dina ögon mot starkt solljus och reflektioner.

För att säkerställa bästa passform och komfort, är Husqvarna Skogshjälm Technical anpassningsbar. Dess 6-punkts textilupphängning och en rattjusterad insida gör det enkelt att justera hjälmens storlek för att passa varje användare. Dessutom, tack vare sin låga vikt och ventilation, är hjälmen bekväm att bära under långa arbetsdagar.

4. Husqvarna produkter: Husqvarna Skogskläder Technical

Arbetet i skogen ställer stora krav på klädseln. Från att skydda användaren mot skärskador till att hålla dem torra och bekväma i alla väder, skogskläder måste kunna möta en mängd olika utmaningar. Skogskläder från Husqvarna erbjuder ett optimalt skydd mot vädrets makter och risken för skador vid arbete med skogsutrustning.

Husqvarna Skogskläder Technical-serien är designad för professionella användare, med fokus på rörelsefrihet, hållbarhet och säkerhet. Kläderna är tillverkade av slitstarkt men lätt material och är förstärkta på kritiska ställen för extra hållbarhet. De är också utrustade med avancerade skyddsfunktioner, såsom skärskydd och förstärkta armbågar.

Dessutom är Technical-serien designad för att ge optimal rörelsefrihet. Deras förtillverkade ärm- och knädesign, tillsammans med stretchpaneler, bidrar till att maximera flexibiliteten och komforten under arbetsdagen.

Slutligen erbjuder Husqvarna Skogskläder Technical också utmärkt skydd mot vädret. Kläderna har ett vatten- och smutsavvisande yttre lager, samt ventilationsöppningar för att hjälpa till att reglera kroppstemperaturen, vilket gör dem idealiska för arbete i olika väderförhållanden.

Välkommen till Söderströms för att hitta rätt skogsutrustning och skyddsutrustning för ditt arbete. Vårt utbud av Husqvarna-produkter erbjuder högkvalitativa lösningar för alla dina skogsbehov.

Extra läsning:

5. Husqvarna produkter: Husqvarna Allroundyxa A2400

En bra yxa är ett oumbärligt verktyg för varje skogsägare, och Husqvarna Allroundyxa A2400 är en av de bästa på marknaden. Denna yxa är idealisk för en mängd olika uppgifter, från att hugga ved till att fälla mindre träd, tack vare dess mångsidiga design och överlägsna balans.

Yxan har en lång och slank design som gör den till en utmärkt allroundyxa. Dess längre skaft ger dig mer kraft vid varje slag, vilket gör den idealisk för att hugga tjocka trädstammar eller för att snabbt och effektivt klyva ved. Dessutom är dess vikt och balans noggrant utformade för att maximera din kraft och effektivitet vid varje slag.

Bladet på Husqvarna Allroundyxa A2400 är tillverkat av svenskt yxstål av hög kvalitet. Detta ger den överlägsen skärprestanda och hållbarhet, vilket gör att yxan behåller sin skärpa även efter frekvent användning. Dessutom har yxhuvudet en konvex form, vilket hjälper till att splittra trä effektivt och säkerställer att yxan inte fastnar i materialet.

Yxans skaft är tillverkat av hickoryträ, vilket inte bara ger den ett robust och hållbart handtag, men också ger ett behagligt grepp och minskar vibrationer vid användning. Dessutom är yxans handtag försedd med en stötskyddande stålkil för att skydda skaftet och säkerställa yxans hållbarhet över tid.

Husqvarna Allroundyxa A2400 är mer än bara ett verktyg; det är en investering i kvalitet och effektivitet. Med rätt vård och underhåll kan denna yxa tjäna dig troget i många år framöver, vilket gör ditt skogsarbete mer produktivt och mindre ansträngande.

Sammanfattning

Oavsett om du är en erfaren skogsägare eller nybörjare, har vi på Söderströms de Husqvarna produkter du behöver för att göra ditt skogsarbete säkert, effektivt och roligt. Besök oss idag för att utforska vårt fulla sortiment och hitta de verktyg som passar just dina behov bäst.

Tack för att du läste vår guide till de bästa Husqvarna produkter för skogsägare. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss. Vi ser fram emot att hjälpa dig att uppnå dina skogsbruksmål.

Varför ska du välja Söderströms när du vill köpa Husqvarna Produkter

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och Söderströms är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier, kontakta oss!

Välkommen till Söderströms – din partner för Husqvarna-produkter och skogsutrustning!