Husqvarna Skyddsutrustning och skyddskläder

Övrigt

Husqvarna Skyddsutrustning: När det kommer till personligt skydd vill du vara säker på att all din utrustning är av hög kvalité, och inte bara gör dig säkrare men hjälper dig uppnå en högre prestanda.

Du har nog alltid hört talas om kvalitén på en Husqvarna motorsåg och de är kända i hela värden för sig bra prestanda och gedigna uppbyggnad. Med detta i ryggen har Husqvarna en fördel när det kommer till skyddskläder jämfört med många andra tillverkare, då de också tillverkar maskinerna så vet de ofta precis hur skyddskläder och maskin kommer att interagera med varandra, de vet exakt hur man tillverkar kläder och utrustning som hjälper dig att använda dem på bästa sätt.

skyddsklader

Husqvarna jobbar ständigt med innovation

Vi på Söderströms har arbetat tillsammans med Husqvarna under många år, och något vi vet är att de ständigt jobbar på att utveckla alla produkter på marknaden. I videon kan du se hur mycet til och energi som har gått in i deras Technical Hjälm.

Klicka här för att se Husqvarna Technical hjälm på vår sida.

Husqvarna skyddsutrustning låter dig behålla säkerheten och öka rörligheten

Det är inte bara när det kommer till hjälmar som Husqvarna jobbar på att utveckla sina produkter. De nämner att de har studerat många av de bästa idrottskläderna för att ge sin skyddsutrustning bättre passform, rörlighet, prestanda och sist men inte minst komfort, allt detta utan att äventyra säkerheten.

Husqvarna skyddsutrustning för alla nivåer

Husqvarna skyddsutrustning finns för alla nivåer, de har grovt sett fyra stora kategorier av skyddskläder:

  • Husqvarna Classic – Pålitliga, prisvärda, detta är för dem som kanske inte arbetar i skogen så ofta, de erbjuder bra skydd och hållbarhet men har inte alla komfort och prestanda funktioner.
  • Husqvarna Functional – Detta är nästa nivå upp, smarta och slitstarka för skogsarbete på deltid. Normal passform, ventilationsegenskaper och enkel användning gör att användaren kan röra sig fritt och fokusera på jobbet. Kläderna är förstärkta för hållbarhet vid krävande användning. Anpassade för perfekt passform och välventilerade för att hålla dig bekväm.
  • Husqvarna Technical – Detta är vad den professionella skogsarbetaren vill ha, Optimerade för uppgiften och tätt åtsittande med genomtänkt design för skogsarbete på heltid. Med stor rörelsefrihet, hållbarhet och smart ventilation tar du dig enkelt igenom långa arbetsdagar. Dessa kläder är anpassade för perfekt passform – med förböjda knän, bekväm stretch och utmärkt ventilation. Förstärkta där du behöver det och med lättåtkomliga fickor.
  • Technical Extreme – Maxad stil, passform och prestanda. Dessa kläder är gjorda för alla sorters arbeten i alla förhållanden, med otrolig komfort, rörlighet, hållbarhet och värmekontroll. De är välventilerade, har perfekt passform och skohakar för att hålla byxorna på plats. Lättåtkomliga fickor som är perfekta för mobiltelefonen. Hängslen ingår.

Det finns även Arborist serien för dem som behöver något mer specialiserat.

Nedan har vi inkluderat arbetsjackor från de fyra olika nivåerna från vår butik, så att du kan gå in och ta en titt samt se prisnivåerna för de olika versionerna.

Storleksguide för skyddskläder

För att passa alla skogsarbetare och utmaningar finns Husqvarnas skyddskläder i många olika storlekar. Nedanstående storleksguide hjälper dig att hitta rätt. Ta dina kroppsmått och hitta rätt Husqvarna skyddsutrustning med hjälp av guiden.

Beroende på vilken modell du köper kommer kläderna att sitta lite olika på kroppen. Kläder i Classic- och Functional-serierna har normal passform, Technical har åtsittande passform och Technical Extreme har smal passform.

Vi rekommenderar att du alltid provar plagget hos oss för att vara säker på att det passar. Men om du beställer online så är guiden nedan ett bra alternativ.

Husqvarna Skyddsutrustning  storleksguide
Storleksguide från Husqvarna

Hur väljs material för Husqvarna skyddsutrustning och skyddskläder?

En av de saker som Husqvarna jobbar mest med är att ta fram bekväma kläder för skogsarbete, förbättra sina produkter och ta reda på vad som krävs för att du ska känna dig bekväm under hela arbetsdagen.

De material som används i Husqvarnas skyddskläder har alla antingen utvecklats eller handplockats av Husqvarnas experter, och sedan testats på många olika sätt både i labbet och i skogen för att säkerställa att de kommer att klara av uppgiften.

Nedan kommer vi att lisa de material som används av Husqvarna samt deras beskrivning från Husqvarna.

Cordura® Reflex

Det här tyget skyddar mot slitage i plaggets mest utsatta zoner. Den reflekterande tråden gör att plagget syns bra i mörker och vid svag belysning. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 335 g/m2. Material: 100 % polyamid.

Cordura® Checkered

Ger fullgott skydd för zoner som utsätts för slitage. Beläggning på baksidan ger ökad vattentålighet. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 225 g/m2. Material: 100 % polyamid.

Feather Stretch

Vårt lättaste tyg, med stretch i två riktningar. Används vid zoner som kräver hög flexibilitet. Ger ökad rörelsefrihet och en bekväm känsla. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 185 g/m2. Material: 66 % polyester/34 % elastan.

Light Weight Stretch

Lätt tyg med stretch i fyra riktningar, både på bredden och på längden. Tyget är luftigt och bekvämt och ger otrolig flexibilitet. Finns i Technical Extreme-serien.

Vikt: 190 g/m2. Material: 88 % polyester (14 % Polyester Coolmax®)/12 % elastan (Lycra®).

Aramide Mélange

Fiberkombination med nötningsbeständiga Kevlar®-fibrer och slitstarka Cordura®-fibrer, vilket ger ett tåligt tyg som lämpar sig för att förstärka utsatta zoner. Finns i Technical-serien.

Vikt: 240 g/m2. Material: 45 % Cordura®/30 % polyamid/25 % Kevlar®.

Comfortable Stretch

Tyg med stretch i fyra riktningar, både på bredden och på längden. Ett luftigt, flexibelt tyg som är otroligt bekvämt och ger stor rörelsefrihet. Finns i Technical-serien.

Vikt: 235 g/m2. Material: 92 % polyester/8 % Lycra®.

Cordura® Heavy

För plaggets mest utsatta zoner, till exempel runt fot- och handled. Cordura® Heavy har en yta av Teflon® som är vattenavvisande och skyddar mot olja och fläckar. Finns i Functional- och Technical-serierna.

Vikt: 220 g/m2. Material: 100 % Cordura®.

Cordura® Light

Det här tyget är väldigt bekvämt med hög funktionalitet. Finns i Functional-serien.

Vikt: 175 g/m2. Material: 100 % Cordura®.

Micro Polyester

Mjukt tyg med tvåskaftsbindning. Väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt. Finns i Functional-serien.

Vikt: 190 g/m2. Material: 100 % polyester.

Work-wear Twill

Ett robust vävt twilltyg som är väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt – perfekt för pålitliga arbetskläder. Finns i Classic-serien.

Vikt: 270 g/m2. Material: 65 % polyester/35 % bomull.

Workwear Twill Shiny

Den blanka varianten är lika pålitlig som det vanliga twilltyget för arbetskläder. Materialet är väldigt slitstarkt, stretchigt och fläcktåligt, och det blanka garnet ger ett snyggt utseende. Finns i Classic-serien.

Vikt: 240 g/m2. Material: 70 % polyester/30 % bomull.

Köp Husqvarna Skyddsutrustning om du vill vara säker och bekväm medan du arbetar

Ta dig gärna en titt på vår hemsida, vi har hela Husqvarnas sortiment i lager och är den största butiken i Sverige när det kommer till Husqvarna. Eller kom in till vår butik i Skövde så ska vi se till att du hittar rätt skyddsutrustning för alla behöv.

Att välja rätt skyddskläder kan vara svårt, vi rekommenderar att du antingen kommer in till vår affär i Skövde, eller kontaktar vår kundtjänst, via telefon, chatt eller sociala medier om du känner dig osäker på vilka skydd just du behöver.