Husqvarna EPOS – Klipp Slinglöst

Robotgräsklippare

I takt med att trädgårdsteknologin fortsätter att utvecklas, har Husqvarna tagit ett gigantiskt kliv framåt med: Husqvarna EPOS. Denna teknologi kombinerar effektivitet med användarvänlighet, och erbjuder en lösning för de som söker en högeffektiv och bekymmersfri gräsmatteskötsel.

Vad är Husqvarna EPOS?

Husqvarna Automower EPOS är en avancerad serie av robotgräsklippare som använder EPOS-teknik (Exact Positioning Operating System) för att navigera och klippa gräsmattor med hög precision utan behov av fysiska begränsningstrådar. EPOS-systemet använder GPS och andra satellitbaserade signaler för att bestämma robotens exakta position i realtid. Detta möjliggör flexibel områdesavgränsning och enklare installation jämfört med traditionella robotgräsklippare som kräver att en begränsningstråd installeras runt klippområdet.

Husqvarna EPOS – Satellitbaserad robotgräsklippning

Med Husqvarna Automower EPOS kan användarna skapa virtuella gränser genom en app, vilket gör det möjligt att anpassa klippområden och exkludera vissa zoner inom gräsmattan, som blomsterbäddar eller lekområden, utan fysiska ändringar i landskapet. Robotgräsklipparen är designad för att hantera komplexa trädgårdar med flera zoner, smala passager och även svår terräng med lutningar.

Husqvarna EPOS, hur det fungerar

Tack vare den avancerade navigeringstekniken kan Automower EPOS utföra klippning med en jämn täckning över hela gräsmattan, och den kan lätt återvända till laddningsstationen när det är nödvändigt, även om den befinner sig långt från stationen eller i en helt annan zon. Användarna kan kontrollera och schemalägga klippningen via en smartphone-app, vilket ger ytterligare bekvämlighet och flexibilitet.

Vad säger kunderna om Husqvarna EPOS?

Vi här på Söderströms har robotiserat Skövde Golfklubb, här är vad de sa i en intervju med Husqvarna:

Husqvarna EPOS™-tekniken – kundomdöme med Skövde Golfklubb

Det finns en hel spellista med mestadels kundomdömen men även lite mer om vad Husqvarna kan erbjuda inom Professionell Grönyte skötsel.

Du kanske också vill läsa våra andra artiklar:

EPOS™ Support by Wire: Har du titta på EPOS, men det finns en del av din gräsyta det bara inte funkar på?

EPOS™ Support by Wire är en funktion för Husqvarnas EPOS-utrustade robotgräsklippare som förbättrar klippning i områden med dålig satellittäckning genom att använda en installationskabel. Denna metod är idealisk för svårnavigerade områden som smala passager eller platser med tät vegetation.

Genom att installera kabeln och uppdatera gräsklipparns firmware blir driftavbrott färre. Funktionen aktiveras smidigt via Automower® Connect-appen, vilket garanterar en stabil och effektiv klippning överallt i trädgården.

Du kan alltså köra majoriteten av din trädgård via EPOS och bara dra en slinga i problemområden.

Vilken EPOS maskin är för mig?

  1. Automower® 310E NERA
    • Rekommenderad Trädgård: Passar perfekt för mindre trädgårdar. Designad för att hantera komplexa layouter smidigt.
  2. Automower® 410XE NERA
    • Rekommenderad Trädgård: Idealisk för medelstora trädgårdar, erbjuder en robust lösning för områden med flera hinder.
  3. Automower® 320 NERA
    • Rekommenderad Trädgård: Utformad för medelstora till stora trädgårdar, anpassningsbar för komplexa och öppna ytor.
  4. Automower® 430X NERA
    • Rekommenderad Trädgård: Perfekt för stora och krävande trädgårdsmiljöer, klarar av komplexa layouter och svår terräng.
  5. Automower® 450X NERA
    • Rekommenderad Trädgård: Top-of-the-line modell för mycket stora och komplexa trädgårdar, erbjuder avancerad navigering och stor klippkapacitet.
  6. Automower® 550 EPOS
    • Rekommenderad Trädgård: Designad för professionellt bruk, denna modell är idealisk för mycket stora ytor upp till 5 000 m², som offentliga platser eller företagscampus, med kapacitet att hantera en mängd olika trädgårdsutmaningar.

Denna lista ger en översikt över Husqvarnas EPOS-utrustade robotgräsklippare och deras idealiska användningsområden, från mindre, mer komplicerade trädgårdar till stora, öppna ytor och professionella applikationer.

Varför ska du välja Söderströms när du vill köpa Husqvarna Produkter

Vi började sälja skogs och trädgårdsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och Söderströms är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!