EPOS™ Support by Wire: en enkel guide för din Automower® NERA

Robotgräsklippare , Tips

Har din Automower® NERA ibland problem med att klippa vissa områden? Med EPOS™ Support by Wire kan du förbättra din robotgräsklippares prestanda, särskilt där satellitsignalen är svag, som i smala passager eller nära tätt trädbeväxta områden.

Vilka modeller är kompatibla med EPOS™ Support by Wire?

Om du har en Automower® NERA modell 320, 430X eller 450X från 2023 (med EPOS™ Plug-in kit), är detta för dig. Kom ihåg att uppdatera till den senaste programvaran för att inkludera EPOS™ Support by Wire.

Läs mer om fördelarna här –> Automower® hybridinstallation: Upptäck fördelarna med Support by Wire

Så använder du EPOS™ Support by Wire steg-för-steg

  1. Installera begränsningskabeln. Lägg ut en kabel runt de problematiska områdena. Denna kabel hjälper din Automower® att hålla koll på var den är och var den ska.
  2. Placera kabeln rätt. Se till att kabeln ligger minst 2 meter från problemområdet för att säkerställa bra anslutning till satelliter.
  3. Aktivera funktionen. Gå in i Automower® Connect-appen, välj “Inställningar” > “Tillbehör” > “EPOS™ Support by Wire” och slå på det.
  4. Förläng kabeln vid behov. Om din Automower® fortfarande har problem, kanske du behöver dra kabeln lite längre in i området med bra satellitsignal.
PV 694354 Original%20file

Aktivera EPOS™ Support by Wire-funktionen

När du har installerat begränsningskabeln är det dags att slå på EPOS™ Support by Wire-funktionen. Gå till öppna Automower® Connect-appen och gå till Inställningar > Tillbehör > EPOS™ Support by Wire > Aktivera.

Förläng begränsningskabeln vid behov

Om din Automower® stannar i delar av arbetsområdet eller inte kan lämna ett område med EPOS™ Support by Wire aktiverat, kan det vara nödvändigt att förlänga kabeln ytterligare in i området där det finns en stark satellitsignal.

EPOS™ Support by Wire och virtuella gränser

EPOS™ Support by Wire fungerar endast inom de virtuella gränserna för en installation. Kabeln kan placeras i en del av arbetsområdet eller där du har lagt en transportväg, men den kan inte användas för att utöka arbetsområdet (bild 1) eller skapa ett separat arbetsområde utanför de virtuella gränserna (bild 2).

Bild 1

XX 881154 Original%20file

Bild 2

VH 858472 Original%20file
soderstroms TW 224501 Original file

Vad händer om det blir ett kabelbrott?

Om begränsningskabeln går sönder kommer gräsklipparen att fortsätta arbeta som om EPOS™ Support by Wire var avaktiverat. Ett varningsmeddelande kommer att visas i Automower® Connect-appen och laddstationens ljus kommer att blinka blått.

Automower Hybridinstallation 5 flera olika problemoraden

Kan flera områden av gräsmattan kopplas samman med EPOS™ Support by Wire?

Om det finns flera områden på din gräsmatta där satellitsignalen inte är optimal, kan du skapa flera stödområden i en och samma slinga. Den maximala längden på slingan är 800 meter.

Automower Hybridinstallation 6 support by wire kan inte anvandas vid laddstation

EPOS™ Support by Wire och laddstationen

Laddstationens dockningspunkt måste placeras i ett område med fri sikt mot himlen. Placera inte laddstationen och dockningspunkten i ett område med svag satellitsignal, eftersom EPOS™ Support by Wire inte kan kompensera för den svaga satellitsignalen.

Automower Hybridinstallation 7 transportvag

Stöd för transportvägar

Om din robotgräsklippare har problem med att följa en transportväg i ett område med svag satellitsignal, kan EPOS™ Support by Wire erbjuda stöd för denna transportväg.

EPOS™ Support by Wire och Stay-Out-Zoner

EPOS™ stanna-utanför-zoner används för att förhindra att gräsklipparen tar sig in i delar av gräsmattan där den inte får klippa. Även vid svag satellitsignal kommer robotgräsklipparen att respektera dessa virtuella gränser. Det är dock viktigt att notera att noggrannheten hos dessa gränser kan försämras i områden med svag satellitsignal.

soderstroms II 147763 Original file

För att förbättra precisionen har du möjligheten att skapa en begränsningskabelö (boundary wire island) runt det område du vill skydda. Detta kommer att stödja EPOS™ stanna-utanför-zonen när satellitsignalen är svag och säkerställa gränsens noggrannhet.

Det är dock viktigt att komma ihåg att enbart en begränsningskabelö inte kommer att förhindra att klipparen tar sig in i området. En EPOS™ stanna-utanför-zon krävs alltid för detta ändamål.

EPOS™ Support by Wire och klippmönster

sodertstroms TL 245703 Original file

Systematisk klippning

När systematisk klippning är vald och robotgräsklipparen tappar satellitsignalen i ett område med EPOS™ Support by Wire, kommer den att stanna vid begränsningskabeln. Klippningen fortsätter så snart satellitsignalen återupprättas.

Oregelbunden klippning

När oregelbunden klippning är vald kommer robotgräsklipparen att fortsätta klippa inom det område som begränsningskabeln definierar, även om satellitsignalen går förlorad.