Automatisk bevattning med Gardena

Trädgård

Med Gardena bevattningslösningar kan du säga hejdå av trädgårdssysslor och slappna av istället!

Nu när sommaren närmar sig är det värt att börja tänka på trädgården. Här kommer vi att gå igenom fördelarna du kan få genom att använda Gardenas fantastiska bevattningslösningar.


Innehållsförteckning:


Vad kan Gardena Automatisk bevattning göra för din trädgård?

Se till att du alltid har en vacker gräsmatta

Att se till att din gräsmatta alltid är 100% kan vara ganska krävande och snabbt äta upp många timmar per vecka. Den behöver regelbunden klippning, gödning då och då samt tillräckligt med vatten. Detta betyder att gräsklippare och sprinklers är viktiga. Detta är ännu mer viktigt och behövs oftare när solen börjar bli starkare och regnen färre under sommaren. Detta i sin tur betyder att en automatisk bevattningslösning som någon av dessa nedan skulle kunna spara dig mycket tid och arbete.

GARDENA Start Set Pipeline med vattenspridare skapar ett nytt och effektivt sätt att vattna din trädgård. Bortsett från installationsrör och anslutningsslag som finns tillgängligt separat, innehåller setet allt du behöver för att bekvämt kunna förse dina växter i trädgården med vatten.

Start set Pipeline från GARDENA innehåller alla viktiga komponenter för en lyckad installation av Pipeline System. Vattnet matas från kranen, genom anslutningspunkten och in i rörledningarna under jorden. 

Startpaketet GARDENA automatiskt Micro-Drip-System för växtrader M används för praktisk och vattenbesparande bevattning av växtrader. Den tryckreducerande huvudenheten är ansluten till kranen via slangen. Droppbevattningsraden är utrustad med självrengörande droppmunstycken i intervall på 30 cm, och möjliggör därmed även bevattning av häckar och buskar. Systemet styrs automatiskt med hjälp av GARDENAs bevattningsautomatik Flex.

Friska växter

Vi tror att om växter skulle kunna prata skulle de be om automatisk bevattning, detta gäller allt från blommor och grönsaker till häckar och träd. Men vad är så bra med det?

Automatisk eller halv automatisk bevattning som fokuserar på individuell bevattning av växter kommer inte slösa på vatten, dina växter kommer alltid ha rätt mängd vatten vid rätt tid. Och eftersom m vi pratar automatiska lösningar menar vi verkligen alltid! Nu är det slut på att åka på semester och komma hem till en vissen trädgård.

Du kommer att få mer tid över till andra aktiviteter

Om du har satt upp din automatiska bevattning kommer du att få betydligt mer tid till att bara njuta av din trädgård! Du kommer att bara kunna koppla av i solstolen medans alla dina växter blir bevattnade.

Du väljer bara det av Gardenas system som passar dina behov bäst. Det finns olika lösningar för att från en balkong och några krukväxter till större rabatter och grönsaksland. Du kan så klart också alltid kombinera dessa med varandra, du kan till exempel koppla en Gardena Fuktslang till Startset Blomkrukor S Micro Drip som kommer låta dig vattna blomkrukorna på balkongen.

Automatisk bevattning med Gardena fuktslang
Gardena fuktslang

Med smart system-appen kan du bekvämt övervaka och planera hur din trädgård vattnas, direkt i din telefon. Gardena smart system är också kombitabelt mend vissa smarta hem system som kan användas till att styra det.

Du kan läsa mer om Gardena Smart här.

Slipp alla bekymmer med bevattning redan idag!

Spara på miljön (och vattenräkningen)

Inte bara är det enormt bra för miljön att inte slösa med vatten, det kan också göra stora skillnader för plånboken i längden. Även om du kanske inte tycker att det tar så långt tid att bevattna din trädgård på traditionellt sätt så är det ändå värt att titta på följande:

 • Hur vattnar jag idag?
 • Kan jag förlita mig på grundvatten eller regn?
 • Vilka förändring kan jag göra för att minska vattenförbrukningen i min trädgård?
 • Finns det smarta lösningar för mina problem?

Du kan genom att använda bevattningslösningar på rätt sätt spara stora mängder vatten, och det kommer göra det lätta att förändra ditt system i framtiden när dina behov ändras.

Gardena har något de kallar “Varje droppe räknas” där de stävar efter optimala bevattningslösningar med minimalt svinn.

De har också nyligen lanserat AquaCount serien av produkter, detta är smidiga produkter som mäter mängden vatten som faktiskt används, en koppling, en sprinkler pistol och en vattenspridare, se nedan.

Vad kan Gardena Smart System göra för just dig?

Semester och Balkongbevattning

Gardena erbjuder bevattning utan behov av varken vattenkran eller eluttag

De har fristående bevattningslösningar, och med dessa kommer bevattning av inomhus växter, balkong och terrassväxter bli en bekymmerslös uppgift. Du kanske inte har någon kran på balkongen? Eller vill helt enkelt inte koppla din bevattning till till den? Detta har Gardena lösningen till för både inomhus och utomhusväxterna.

Automatisk bevattning med Gardena Aquabloom med solcell
Gardenas AquaBloom med solcell

Det enda du behöver är ett vägguttag eller Gardenas AquaBloom Semesterbevattning som är helt solcellsdriven.

Inomhus:

Semesterbevattning för upp till 36 krukväxter

 • Bevattning aktiveras i en minut varje dag via en pump
 • 3 droppfördelare med olika flödeshastigheter för växter med olika vattenbehov
 • ink. hållbar och förlängningsbar vattenbehållare

Användning: Droppbevattning av upp till 36 krukväxter
Set med kopplingar: 10,5 l förlängningsbar vattentank, transformator, pump, 3 droppfördelare med 12 utgångar vardera, 9 m fördelarrör, 30 m dropprör, 36 rörhållare, 20 pluggar
Vattenflöde: Per utgång: lätt 15 ml/min., medel 30 ml/min., kraftigt 60 ml/min l/h
Energiförsörjning: Nätdriven, helförseglad lågspänningsfransofrmator för inom- och utomhusbruk

Full Automatisk bevattning med Gardena med MicroDrip

Från och med nu i ditt liv kan du slippa i stort sett all framtida bevattning med hjälp av Gardena Microdrip!

Microdrip är ett modul baserat, utbyggbart system. men vad betyder det? Det betyder att du kan hitta den perfekta lösningen bevattning av allt från krukor till grönsaksland och häckar, och allt i samma system!

Gardena har en patenterad snabbkopplingsteknik som ser till att du kan koppla ihop ditt system snabbt, lätt och utan läckage. Detta låter dig snabbt installera och modifiera ditt system och du kan kombinera alla systemkomponenter.

Automatisk bevattning med Gardena microdripsystem
Gardena MicroDrip

Tips: Ta färgerna till hjälp när du gör ditt inköp, förpackningarna är märkta med rosa, blått och gult.

Exempel på Microdrip startpaket

Gardena Helautomatisk bevattning av blomlådor

 • Set med kopplingar: Bevattningsstyrningspump, pump, 25 droppmunstycken ca 2 l/tim. med plugg och rengöringsnål, 10 m försörjningsrör 4,6 mm, 15 rörhållare
 • Användning: För blomlådor på upp till 5–6 meters längd eller 25 växter

Gardena Semesterbevattning med behållare

 • Användning: Droppbevattning av upp till 36 krukväxter
 • Vattenflöde: Per utgång: lätt 15 ml/min., medel 30 ml/min., kraftigt 60 ml/min l/h
 • Energiförsörjning: Nätdriven, helförseglad lågspänningsfransofrmator för inom- och utomhusbruk
 • Set med kopplingar: 10,5 l förlängningsbar vattentank, transformator, pump, 3 droppfördelare med 12 utgångar vardera, 9 m fördelarrör, 30 m dropprör, 36 rörhållare, 20 pluggar

Gardena City Gardening Semesterbevattning

 • Användning: För upp till 36 krukväxter
 • Set med kopplingar: Transformer, Pump, 3 droppfördelare med 12 utlopp vardera, 9 m fördelningsrör, 30 m dropprör, 36 rörpeggar and 20 ändförslutningar
 • Vattenflöde: 0.001 l/h
 • Energiförsörjning: Nätdriven, helförseglad lågspänningsfransofrmator för inom- och utomhusbruk

Du kan se alla våra MicroDrip produkter här.

Nu när du vet mer om Gardenas Smarta bevattningslösningar är det dags att ta steget och byta! Du kommer spara tid, pengar och skona miljön på samma gång om du byter till någon av dessa lösningar.

Vi vet dock att välja rätt bevattningssystem kan vara svårt. Vi rekommenderar att du kommer in till vår butik i Skövde, kontaktar vår kundtjänst. Vi finns via telefon, chatt eller sociala medier, allt för att du ska kunna känna dig säker i med ditt nya bevattningssystem!

Kontakt:

 • Tel: 0500-414130
 • E-mail: kundtjanst@soderstroms.nu
 • Facebook