Skogshjälmens livslängd?

Motorsågar

Skogshjälmens livslängd

Vid arbete med motorsåg/röjsåg i skogen är det viktigt att hålla koll på Skogshjälmens livslängd för att skydda huvudet för den avsedda användningen.

Både Husqvarna och Stihl har ett brett utbud av skyddshjälmar som lämpar sig extra väl för den typen av arbete.

En skogshjälm skyddar inte bara mot skallskador utan även ögon och öron.

köp Technical hjälm visir
Skogshjälmens livslängd?

Hur lång är livslängden på en skogshjälm?

Man pratar oftast om tre faktorer som avgör när det är dags att byta ut din skogshjälm

  1. Slag. Om hjälmen har utsatts för en kraftig smäll kan det uppstå sprickor i hjälmen som inte alltid syns. Detta kan försämra hjälmens skydd avsevärt vid nästa smäll. Är du medeveten om att hjälmen fått sig ett ordentligt slag, byt ut den!
  2. Ämnen. Om hjälmen har utsatts för ämnen eller kemikalier som påverkat eller försvagat skalet är det rekommenderat att byta ut hjälmen.
  3. Åldersindikator. På de flesta skogshjälmar idag sitter en åldersindikator som visar hur mycket UV-strålning hjälmen utsatts för och när det är dags att byta den. Börjar hjälmens färg blekna kan man förutsätta att den utsatts för tillräckligt mycket UV-strålning att den gjort plasten i hjälmen spröd och det är dags att byta.

Har man ingen åldersindikator eller använder hjälmen väldigt sällan rekommenderas det att byta hjälm oavsett med ett intervall på 2-5 år.

Söderströms och Skogshjälmens livslängd

Vi började sälja skogsutrustning för mer än 25 år sedan. Under vår tid i branschen har vi arbetat nära både privata och professionella kunder och på så sätt kunnat skapa bra och långsiktiga samarbeten och relationer. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Vår erfarenhet gör att vi kan fylla vårt sortiment med riktigt kvalitativa produkter från några av marknadens bästa tillverkare. Vi kan produkter, verktyg och utrustning inom skog och trädgård!

Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på beställningar över 500 kronor (kan skilja sig vid skrymmande varor). Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.