Köpguide Snöslungor

Snöslungor

Att välja rätt snöslunga för rätt ändamål kan vara svårt. Vi vill därför ge lite info och tips om vilken snöslunga som kan passa just dina behov.

Det finns två olika typer av snöslungor; en-stegs och två-stegs. Båda typerna finns i vårat sortiment. Den enklare en-stegsvarianten fungerar bra för mindre snöskottningsarbeten, medan två-stegsmodellen är effektivast för tung och packad snö. Två-stegs betyder att snön effektivt matas in i maskinen med en skruv, sedan blåser maskinen ut snön med en höghastighetsfläkt. En-stegsslungor har inte någon höghastighetsfläkt. En annan skillnad mellan de två olika modellerna är att två-stegsmodellerna har drivning på hjulen, medan en-stegsslungor drivs med en skruv.

När du väljer snöslunga skall du tänka på hur stor yta du vill använda den på och vilken sorts snö som finns i din del av landet. En snöslunga med en kraftfull motor och stor arbetsbredd sparar din tid om du har en stor yta täckt med djup och tung snö. Mindre ytor täckt med torrt snöpuder kräver mindre styrka.

Husqvarnas snöslungemodeller finns med olika motorstyrka och arbetsbredd mellan 61 – 76 cm.

Köpguide Snöslungor

Köpguide Snöslungor: Att tänka på vid köp

  • En snöslunga med variabel drivhastighet är lättare att manövrera än andra modeller. Välj en modell med servostyrning om du behöver snurra runt mycket – antingen när du röjer stora öppna ytor eller där du behöver gå bakåt och framåt många gånger under snöröjningen.
  • För problemfri kallstart bör du tänka på att köpa en modell med elstart.
  • För behagligare användning i kallt väder — välj en snöslunga med uppvärmda handtag.

Du är välkommen att höra av dig till oss med frågor och funderingar kring vår Köpguide Snöslungor.

Här hittar du vårat sortiment av aktuella snöslungor

Varför ska du välja Söderströms för dina Husqvarna Produkter

Vi har 25 års erfarenhet inom skog och trädgård, företaget startade 1 januari 1995 och har sedan dess haft många samarbeten, både professionella och privata. Vi har ett samarbete med Husqvarna och är en auktoriserad återförsäljare av Husqvarna produkter. Om du beställer via webben erbjuder vi fri frakt på alla beställningar över 500 kronor. Om något skulle gå fel har vi support både via telefon och chatt både på vår hemsida och via sociala medier.